Βλ. Πούτιν: Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν απαντήσουμε στις ουκρανικές επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς

 Προειδοποίηση για πυρηνικά αντίποινα, αλλά και αναφορά σε έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία περιείχε η ομιλία του Βλάντιμιρ Πούτιν σε φόρουμ στην Βλαδιβοστόκ. Kεντρικό μήνυμα ότι η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ απέτυχε αφού δεν ανέκοψε τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς

 Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε ως βασικό στρατηγικό στόχο της Ρωσίας την κατάκτηση των ουκρανικών εδαφών του Ντονμπάς και προειδοποίησε το Κίεβο για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Ερωτηθείς σχετικά με τα χτυπήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πυρηνικούς σταθμούς της Zaporizhia και του Kursk, ο Putin τις χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις».
«Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τι θα συμβεί εάν απαντήσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;
Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συμβεί σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μαζί τους; Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να το κάνουμε, αλλά όχι με βάση κάποιες εφήμερες απαιτήσεις, αλλά με βάση εκείνα τα έγγραφα που συμφωνήθηκαν και μονογραφήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη“, δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν το 2022.

Η Ινδία η Βραζιλία και η Κίνα θα ήταν ιδανικοί μεσολαβητές σε περίπτωση έναρξης διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, πρόσθεσε.

«Θα στηρίξουμε την Καμάλα Χάρις»

Την επομένη των κατηγοριών της Ουάσιγκτον ότι η Μόσχα επιδιώκει να επηρεάσει τις εκλογές, ο Ρώσος πρόεδρος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε με ειρωνικό χαμόγελο σχετικά με την Καμάλα Χάρις ότι «θα την υποστηρίξουμε, θα το κάνουμε κι αυτό» ενώ πρόσθεσε ότι η υποψήφια για την αμερικανική προεδρία «γελάει τόσο μεταδοτικά που δείχνει ότι όλα είναι καλά».

«Ο (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ έχει επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στη Ρωσία και αν η Χάρις τα πάει καλά, ίσως θα απέχει από τέτοιες ενέργειες», τόνισε.

Τον Φεβρουάριο, ο Πούτιν υποστήριξε τον Μπάιντεν, αποκαλώντας τον πιο «προβλέψιμο» από τον Τραμπ, ενώ προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει « σάπιο» το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να δίνει συμβουλές πουθενα περί δημοκρατίας. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον Πούτιν να «μείνει έξω» από τις αμερικανικές εκλογές.

Τα σχόλια του Πούτιν έρχονται μια ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον δύο υπαλλήλων του κρατικού ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου RT και επιβλήθηκαν κυρώσεις στους κορυφαίους συντάκτες του. Η Ουάσιγκτον τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τις επερχόμενες κάλπες των ΗΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...