Αυξήσεις και στο νερό με σφραγίδα Μητσοτάκη, δια στόματος Σκυλακάκη: Διαφορετικές τιμές ανά περιοχή και κλιμακωτή χρέωση

 Αυξήσεις και στο νερό σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης σε ειδική συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα θα αλλάξει η τιμολόγηση στο νερό ανάλογα με την κατανάλωση, ενώ η χρέωση θα επιβαρύνει τους λογαριασμούς στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν για τη λειψυδρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση,

η οποία θα προβλέπει τον καθορισμό διαφορετικών τιμών ανά περιοχή, ενώ θα υπάρξει ειδικό τιμολόγιο για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού -πολύτεκνους, κ.λπ.- όπως γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Προαναγγελία και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα για τη λειψυδρία αλλά και το έργο που πρέπει να υλοποιηθεί με την «ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός είπε ότι «αν θέλουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η Αττική ως προς την ύδρευση της είναι θωρακισμένη για τις επόμενες δεκαετίες και πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα πιο ακραία σενάρια της κλιματικής κρίσης, είναι ένα έργο το οποίο οφείλουμε να υλοποιήσουμε. Το κόστος του δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά όχι και τεράστιο».

Ωστόσο, επισήμανε ότι θα επηρεάσει τους λογαριασμούς νερού που πληρώνουν οι καταναλωτές «με ελάχιστη επιβάρυνση τελικά, αμελητέα επιβάρυνση».

Διαβάστε επίσης

Στον Άρειο Πάγο η αποκάλυψη του Documento για το παραδικαστικό με τα πλαστά ποινικά μητρώα

Greek Mafia: Την ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Κοντογιώργη ζητά ο εισαγγελέας – «Είμαι αθώος, έχω δύο παιδιά» απαντά

Ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι σου – Είσαι μαρξίστρια» – Οι ατάκες για Πούτιν, Μπάιντεν, Ισραήλ

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...