Το IRGC αποκάλυψε ένα δίκτυο 12 ισραηλινών πρακτόρων που δρούσαν στο Ιράν

 ΝΤΟΥΜΠΑΙ, 22 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC, οι επίλεκτες μονάδες των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) αποκάλυψε ένα δίκτυο 12 Ισραηλινών πρακτόρων σε 6 επαρχίες του Ιράν που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ενέργειες με στόχο την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ενέργειες με στόχο την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας της χώρας, δήλωσε το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης 

«Για να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνωμοσία, <...> δυνάμεις πληροφοριών του IRGC <...> σε έξι επαρχίες της χώρας αποκάλυψαν ένα δίκτυο 12 συνεργατών και μισθοφόρων [του Ισραήλ], οι οποίοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ενέργειες εναντίον του λαού με στόχο την υπονόμευση Σύμφωνα με αυτούς, έχει γίνει ένα αποφασιστικό πλήγμα», αναφέρει το πρακτορείο Tasnim απόσπασμα της δήλωσης. Σύμφωνα με το Guardian Corps, οι ισραηλινές αρχές προσπαθούν να επεκτείνουν τη σύγκρουση στο Ιράν και σχεδιάζουν να λάβουν μέτρα για να υπονομεύσουν την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε απότομα μετά τη διείσδυση μαχητών του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, συνοδευόμενη από τη δολοφονία κατοίκων συνοριακών οικισμών και τη σύλληψη 250 ομήρων. Οι ριζοσπάστες χαρακτήρισαν αυτή την επίθεση ως απάντηση στις ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας και άρχισε να αντεπιτίθεται κατά της λωρίδας και ορισμένων περιοχών του Λιβάνου και της Συρίας, μετά την οποία ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...