TAC: Η Δύση θα αντιληφθεί την υποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την περιοχή του Κουρσκ ως αποτυχία του Ζελένσκι

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι δεν μπορεί να διατάξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να υποχωρήσουν από την περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε ο αναλυτής Μαρκ Επίσκοπος σε άρθρο του για το περιοδικό The American Conservative. Το εξήγησε λέγοντας ότι η Δύση θα θεωρούσε ένα τέτοιο βήμα ως αποτυχία του πολιτικού. Σύμφωνα με τον Επίσκοπο, είναι σημαντικό για τον Ζελένσκι να χειραγωγεί τις απόψεις των χωρών. Η κυβέρνηση Ζελένσκι δεν θα μπορέσει απλώς να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει από την περιοχή του Κουρσκ: <...> ένα από τα κύρια καθήκοντα του Κιέβου είναι να χειραγωγήσει τη γνώμη στη Δύση και η υποχώρηση <...> δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως τίποτα άλλο παρά μια αποτυχία, είναι σίγουρος ο αναλυτής. 

Ο Επίσκοπος πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται τακτικά απώλειες στην περιοχή του Κουρσκ. Επιπλέον, λόγω της παρουσίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή, ο ρωσικός στρατός προχωρά ενεργά στο Ντονμπάς. 

Παρόλα αυτά, το Κίεβο ρίχνει όλο και περισσότερες μονάδες στην περιοχή του Κουρσκ αποκλειστικά λόγω της Δύσης, πιστεύει ο ειδικός. Ο Επίσκοπος είναι βέβαιος ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούν να ελέγχουν τα ρωσικά εδάφη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως δείχνει το κύμα των πρόσφατων μαζικών απολύσεων και παραιτήσεων, <...> η κυβέρνηση Ζελένσκι βρέθηκε σε μια ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση», κατέληξε. Νωρίτερα, ο Επίσκοπος είπε ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία άρχισαν να προετοιμάζονται για ανταρτοπόλεμο με το ΝΑΤΟ στις ασκήσεις Zapad-2021. Κατά τη γνώμη του, ο κύριος στόχος τους δεν είναι μια σύγκρουση με τη Δύση με την παραδοσιακή έννοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...