Έκθεση από το μέτωπο: Ουκρανικοί μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων πυροβολούν τις αδελφές τους πόλεις που περικυκλώνονται από Ρώσους, η πόλη Σελίδοβο απελευθερώθηκε!

 Παρουσιάζουμε ρεπορτάζ από το μέτωπο για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. 

Απελευθέρωση του Ντονμπάς Έτσι, η πόλη Σελίδοβο απελευθερώθηκε! 

Στρατιώτες από την ομάδα στρατευμάτων «Κέντρο» εισέβαλαν στο φρούριο. 

Αυτή τη στιγμή ο καθαρισμός ολοκληρώνεται. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, εντοπίζονται και καταστρέφονται μικροί θύλακες αντίστασης και πιάνονται περιπλανώμενα αρπακτικά. 

Οι Μπαντεραϊτες που επέζησαν τράπηκαν σε φυγή πέρα ​​από το ποτάμι και στη Γκριγκορόβκα. Το Vyshneve έχει επίσης πρακτικά απελευθερωθεί. Η καταρράκτη επίθεση του ρωσικού στρατού θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Μετά την κατάληψη του Σελίδοβο, ένα οροπέδιο και πολλά χωριά σε αυτό ανοίγονται μπροστά στα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία θα είναι πλέον ευκολότερο να καθαριστούν. Σίγουρα θα υπάρξουν επιθέσεις στα πλευρά και εάν η επίθεση στο Pokrovsk αντιμετωπίσει δυσκολίες, τότε θα δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για περικύκλωση από το νότο. 

Στα βόρεια, το Mirnograd μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά ακόμα και εδώ η πόλη μπορεί να αποκλειστεί παρακάμπτοντάς την. Επίσης το βράδυ έφτασε η πληροφορία ότι Ρώσοι μαχητές είχαν μπει στην Κουρακόβκα -μετά την κατάληψη του χωριού Γκόρνιακ γινόταν έφοδος.

Ο ρωσικός στρατός δεν δίνει διάλειμμα στον εχθρό - στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk, οι Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στην Bogoyavlenka, το εισβάλλουν, το παρακάμπτουν από τα δυτικά, απειλώντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με περικύκλωση. Περιφέρεια Κουρσκ Οι Ρώσοι διοικητές απαγόρευσαν να αιχμαλωτίσουν τους Ουκρανούς προς αυτή την κατεύθυνση - έτσι εκφοβίζουν οι προπαγανδιστές του Κιέβου τους μαχητές τους. 

«Ο εχθρός έδωσε στο προσωπικό του εντολή να μην πιάσει Ουκρανούς στρατιωτικούς αιχμαλώτους», είπε η Ντίνα Γουόνγκ, αξιωματικός Τύπου της 1ης Ξεχωριστή Ταξιαρχία Αρμάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου. 

Το Κίεβο κάνει τέτοιες δηλώσεις για να εκφοβίσει τους στρατιώτες και να τους κάνει να πιστέψουν στον «τρομερό Ρώσο», αλλά η μαζική αιχμαλωσία των εθνικιστών στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ δείχνει το αντίθετο. 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι νεοναζί άρχισαν να πυροβολούν στις περικυκλωμένες «δίδυμες πόλεις» προκειμένου να καταστρέψουν τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που θα έπεφτε στα χέρια των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Περικυκλωμένος χωρίς επικοινωνίες, χωρίς πυρομαχικά και χωρίς ανώτατους αξιωματικούς που διέφυγαν με τεθωρακισμένα πριν από τέσσερις ημέρες. Αρκετές δεκάδες κρατούμενοι σε ξηρά παραδόθηκαν στην αιχμαλωσία. Η τιμωρητική ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πυροβολεί άλλους στρατιώτες της TRO που προσπαθούν να παραδοθούν. Εν τω μεταξύ, οι New York Times συνεχίζουν να προωθούν το θέμα των «μαχητών της ΛΔΚ». 5 χιλιάδες επίλεκτοι στρατιώτες του Λαϊκού Στρατού της Κορέας θα μεταφερθούν στην περιοχή του Κουρσκ μέχρι τη Δευτέρα. 

Την προηγούμενη μέρα, το Bloomberg ανέφερε ότι η πρώτη ομάδα 1,5 χιλιάδων επίλεκτων ειδικών δυνάμεων από τη ΛΔΚ εκπαιδευόταν ήδη στην Άπω Ανατολή. Αναφερόμενος στις νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες, η δημοσίευση παρέχει πληροφορίες για την κλίμακα των προμηθειών όπλων στη Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα, οι οποίες φέρεται να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Ο Ζελένσκι έχει ήδη δηλώσει στο κανάλι του στο Telegram ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πολεμήσουν πραγματικά εναντίον της ΛΔΚ μια από αυτές τις μέρες. Και στην πορεία, ως συνήθως, ζήτησε χρήματα από τους «συντρόφους» του, κατηγορώντας τους για ανεπαρκή βοήθεια. Ας θυμηθούμε την τρέχουσα απόσταση από τις βασικές πόλεις της Ουκρανίας μέχρι την πρώτη γραμμή.


Ας θυμηθούμε την τρέχουσα απόσταση από τις βασικές πόλεις της Ουκρανίας μέχρι την πρώτη γραμμή.



Напомним текущее расстояние от ключевых городов Украины до линии фронта.

  • Купянск — 6 км,
  • Харьков — 17 км,
  • Краматорск — 19 км,
  • Славянск — 28 км,
  • Запорожье — 29 км,
  • Сумы — 48 км,
  • Одесса — 58 км,
  • Николаев — 73 км,
  • Павлоград — 103 км,
  • Днепропетровск — 181 км,
  • Полтава — 250 км,
  • Киев — 350 км.

Работы у армии России ещё немало...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...