Οι Ρώσοι έτοιμοι για αντεπίθεση σοκ στο Kursk... μαζί με 5.000 ειδικές δυνάμεις από Β. Κορέα και.. ο ρόλος μιας τσάντας Dior

 Ο Ρωσικός στρατός σχεδιάζει μεγάλη αντεπίθεση στο Kursk ώστε να εκδιώξει τον Ουκρανικό στρατό που έχει υποστεί πανωλεθρία αφού από την αρχή της εισβολής 6 Αυγούστου 2024 έως σήμερα οι 8 Ουκρανικές Ταξιαρχίες που δρουν στην περιοχή έχουν χάσει 26.500 στρατιώτες και 1.200 τεθωρακισμένα οχήματα δηλαδή πανωλεθρία. 

Από την άλλη θα σκεφθείτε τι σχέση έχει μια τσάντα Christian Dior με τον Βορειοκορετικό στρατό που βρίσκεται στην Ρωσία και προσεχώς θα εμφανιστεί και στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.
Προκαταβολικά να αναφέρουμε ως BN ότι είναι αληθές ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας θα βρεθούν στο Kursk αφού είναι ρωσικό έδαφος, όχι προφανώς για να βοηθήσουν τους Ρώσους να εκδιώξουν τους Ουκρανούς, η Ρωσία έχει 1,4 εκατ στρατιώτες και 1.500 έως 5.000 Βορειοκορεάτες δεν θα κάνουν διαφορά αλλά στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας με Βόρειο Κορέα… οι Βορειοκορεάτες θα εκπαιδευτούν σε πραγματικές μάχες και θα αποκτήσουν σπάνια εμπειρία.
Όπως όλα στην ζωή άλλο η θεωρία άλλο η πράξη και ειδικά στον πόλεμο όπου ο θάνατος παραμονεύει παντού.

Οι προσπάθειες των αρχών της Νότιας Κορέας να διαδώσουν πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη Ρωσία στοχεύουν ξεκάθαρα ώστε να αποσπάσουν την προσοχή από τα προβλήματα και τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, αλλά ο καιρός είναι πολύ επικίνδυνος για να «παίζουμε με τη φωτιά» τώρα, τονίζει η South China Morning Post.

Νωρίτερα, το νοτιοκορεατικό μέσο Yonhap ανέφερε ότι η Νότια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Ουκρανία για να παρακολουθεί το βορειοκορεατικό στρατιωτικό προσωπικό που σύμφωνα με πληροφορίες η Βόρεια Κορέα σκοπεύει να στείλει για να συμμετάσχει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας ανέφεραν επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δωθούν στην Ουκρανία φονικά όπλα ως μέρος της απάντησής της.

Η South China Morning Post αναφέρει ότι τα όπλα που θα μπορούσε να στείλει η Νότια Κορέα στην Ουκρανία είναι το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Cheongung-II, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα K9, άρματα μάχης K2 και πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων Chunmoo.
Ωστόσο, ακόμη και η αντιπολίτευση της Νότιας Κορέας προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην λαμβάνει αποφάσεις με βάση ανεπιβεβαίωτα στοιχεία.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης Kim Joon-hyung και Lee Jae-gang έκαναν κοινή δήλωση, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, στην οποία προειδοποίησαν ότι η Νότια Κορέα «παίζει με τη φωτιά» βασιζόμενη σε μη επαληθευμένες πληροφορίες.
Πιστεύουν επίσης ότι οποιαδήποτε ενέργεια αντιποίνων από τη Νότια Κορέα εναντίον του βόρειου γείτονά της θα ήταν σοβαρό λάθος.

Η Νότια Κορέα μαστίζεται από σκάνδαλα, όπως δωροδοκίες με τσάντες Christian Dior

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol χρησιμοποιεί αυτό το θέμα για να «αποσπάσει την προσοχή του κοινού από ένα αυξανόμενο πολιτικό σκάνδαλο που αφορά τη σύζυγό του».
Η σύζυγος του Yoon Suk Yeol κατηγορείται ότι ελάμβανε τσάντες Christian Dior δηλαδή δωροδοκείτο από διάφορους επιχειρηματίες ενώ ο Πρόεδρος έχει κατηγορηθεί ακόμη και για χειραγώγηση μετοχών κ.α.
Για να δικαιολογηθούν λοιπόν οι ατασθαλίες της γυναίκας του Προέδρου της Νότιας Κορέας… γίνεται την Κορέας, οι νοτιοκορεάτες υπερδιογκώνουν σκόπιμα την παρουσία βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ρωσία…
Ο Lee Jun-han, πολιτικός επιστήμονας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Incheon, επισημαίνει ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει «ιστορικό υπερβολικών απειλών από τον Βορρά για να ενισχύσει τη δημόσια υποστήριξη».
«Αλλά οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι για τη χώρα για να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι τώρα».
Ένας άλλος ειδικός, ο Yang Moo-jin, διευθυντής του Πανεπιστημίου Βορειοκορεατικών Σπουδών, πιστεύει επίσης ότι η ξαφνική αντίδραση της Νότιας Κορέας σε πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ συνδέεται με την «ανάγκη αντιμετώπισης εσωτερικών ζητημάτων αφού η κυβέρνηση μαστίζεται από σκάνδαλα».

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στη Σεούλ στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας διεξάγεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και δεν στρέφεται κατά των συμφερόντων ασφαλείας της Νότιας Κορέας.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Peskov, σχολιάζοντας την υποτιθέμενη ανάπτυξη βορειοκορεατών στρατευμάτων στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία, επέστησε την προσοχή στην αντίφαση στις πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα όταν «η Νότια Κορέα λέει ένα πράγμα, μετά το Πεντάγωνο λέει ότι δεν έχει καμία επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο»
3136650d-42ae-4c12-a70e-154dc28c1417_4924ddb9.jpg

Οι αμερικανοί παρακολουθούν τους Βορειοκορεάτες στην Ρωσία


Ο Λευκός Οίκος και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rutte δήλωσαν ότι δεν έχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς για ανάμειξη της Βόρειας Κορέας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είπε σε δημοσιογράφους στη Ρώμη στις 23 Σεπτεμβρίου ότι «Υπάρχουν στοιχεία για στρατεύματα της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία».

«Το τι ακριβώς κάνουν μένει να φανεί», είπε ο Lloyd Austin, προσθέτοντας, «προσπαθούμε να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα».
Είναι ένα «σοβαρό ζήτημα», είπε, εάν η «πρόθεση της Βόρειας Κορέας είναι να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο για λογαριασμό της Ρωσίας».
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι δύο Ταξιαρχίες βορειοκορεατικών στρατευμάτων, με έως και 6.000 στρατιώτες η καθεμία δηλαδή 12.000, εκπαιδεύονταν για να αναπτυχθούν στο Ουκρανικό θέατρο.

«Αυτή είναι μια πρόκληση, αλλά ξέρουμε πώς να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση. Είναι σημαντικό οι εταίροι να μην κρύβονται και από αυτήν την πρόκληση», είπε ο Zelensky.
Ο υποστράτηγος Kyrylo Budanov, επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε στο The War Zone ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα θα μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, άμεσα.

Η Ρωσία νόμιμα συνεργάζεται με την Βόρεια Κορέα

Στην πραγματικότητα, εάν οι αναφορές των βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία είναι αληθείς και χρησιμοποιούνται στο Kursk, δεν μπορεί να υπάρξει διεθνής καταδίκη αφού η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο να συνεργάζεται με συμμάχους, ώστε οι Ουκρανοί εισβολείς να μπορούν να εκδιωχθούν από το ρωσικό κυρίαρχο έδαφος που αναγνωρίζεται διεθνώς.

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας δεν θα αναπτυχθεί στην Ουκρανία

Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία, καθιστώντας τους ισχυρισμούς της Νότιας Κορέας και της Ουκρανίας ως μια μάταιη προσπάθεια να φέρουν περισσότερα στρατεύματα της Δύσης στην Ουκρανία, να αποσπάσει την προσοχή από εσωτερικά ζητήματα στη Νότια Κορέα και να ενταθούν οι κυρώσεις της Δύσης προς την Βόρεια Κορέα.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας καταρρέει δημοσκοπικά

Ο Andriy Kovalenko, επικεφαλής του Ουκρανικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης, δηλώνει: «Δεν υπάρχουν ακόμη Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία».
Είναι προφανές ότι με ποσοστό αποδοχής του Νοτιοκορεάτη προέδρου να έχει μειωθεί στο 24,1%, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2022, η δημιουργία κατασκευασμένων φόβων… είναι η μακροχρόνια τακτική της Νότιας Κορέας να αποσπά την προσοχή των πολιτών από εσωτερικά ζητήματα και φαίνεται ότι η προπαγάνδα ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες θα πολεμήσουν στην Ουκρανία είναι μέρος αυτής της ίδιας ατζέντας.

Bloomberg: 1.500 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στην Ρωσία - Έχουν δώσει 8 εκατ πυρομαχικά

Το Bloomberg ανέφερε στις 25 Οκτωβρίου 2024, επικαλούμενο έγγραφα νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών, ότι μια δεύτερη ομάδα Βορειοκορεατών στρατιωτών θα αναπτυχθεί σύντομα στη Ρωσία.
Το Bloomberg ανέφερε ότι είδε έγγραφα νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών που εκτίμησε ότι η πρώτη ομάδα 1.500 «ελίτ ειδικών δυνάμεων» της Βόρειας Κορέας είχε φτάσει στο Βλαδιβοστόκ, στο Primorsky Krai μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου 2024 και ότι αυτή η πρώτη ομάδα ήταν μέρος μιας προγραμματισμένης ανάπτυξη περίπου 10.000 Βορειοκορεατών στρατιωτών συνολικά.
Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι τα έγγραφα εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει περίπου 8 εκατομμύρια βλήματα 122 mm και 152 mm στη Ρωσία από τον Αύγουστο του 2023, περίπου 100 βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 Hwasong-11 και απροσδιόριστο αριθμό Bulsae-4 όπλα κατά αρμάτων μάχης.
Το Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, δήλωσε ότι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι θα μοιραστούν με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ τις εκτιμήσεις της Νότιας Κορέας σχετικά με τη συνεργασία Βόρειας Κορέας-Ρωσίας σε μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στις 28 Οκτωβρίου.

New York Times: Οι Ρώσοι σχεδιάζουν μεγάλη αντεπίθεση στο Kursk μαζί με 5.000 ειδικές δυνάμεις από την Βόρεια Κορέα

Οι New York Times, ανέφεραν στις 25 Οκτωβρίου ότι «πολλές χιλιάδες» Βορειοκορεάτες στρατιώτες έφτασαν στην περιφέρεια Kursk για να συμμετάσχουν σε μια σχεδιαζόμενη ρωσική αντεπίθεση για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από το Kursk.
Με βάση τους New York Times οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας δεν έχουν εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις ακόμη και ότι το έργο των βορειοκορεατικών δυνάμεων στην περιφέρεια Kursk είναι ασαφές.
Οι Βορειοκορεατικές δυνάμεις θα βοηθούσαν τον ρωσικό στρατό να αποφύγει την απόσυρση πρόσθετων δυνάμεων από την ανατολική Ουκρανία για να συμμετάσχει στην μεγάλη επιχείρηση αντεπίθεσης των Ρώσων στο Kursk.
Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος είπε στους New York Times ότι 5.000 ειδικές δυνάμεις από την Βόρεια Κορέα, πιθανότατα έφτασαν στη Ρωσία μέχρι τις 21 Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν ενεργά στις μάχες.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...