Γαλλία: Διπλασίασε το ποσοστό του ο κεντρώος Μπαϊρού

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μπαϊρού σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την..
Κυριακή, κάτι που τον καθιστά προσωπικότητα-κλειδί που τόσο η κεντροδεξιά όσο και η κεντροαριστερά εκτιμάται πως θα προσπαθήσουν να προσεταιριστούν εν όψει των εκλογών του 2012.
Ο κεντρώος πρώην υπουργός Παιδείας, που είχε συγκεντρώσει απροσδόκητα υψηλό ποσοστό στις εκλογές του 2007 (18,6%) καταγράφει πλέον ποσοστό αυξημένο κατά έξι μονάδες, στο 13% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2 για τον ιστότοπο Yahoo!
Ο ιδρυτής του κόμματος Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem) πλέον εμφανίζεται να διεκδικεί την τρίτη θέση από την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία συγκέντρωσε το 13,5% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5 μονάδα από τον περασμένο μήνα.
Ο Μπαϊρού θα μπορούσε να αποσπάσει ψήφους τόσο από τον συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που διεκδικεί την παραμονή του στο θώκο, όσο και από τον αντίπαλό του που θεωρείται φαβορί, τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ.
"Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία καταγράφεται απώλεια της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς και αξιοσημείωτα στα παραδοσιακά κόμματα, φαίνεται ότι ο Φρανσουά Μπαϊρού, που λέει πως είναι ανεξάρτητος και θέλει εθνική ενότητα, έχει ορισμένη απήχηση στην κοινή γνώμη", επισήμανε το ινστιτούτο.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο Ολάντ συνεχίζει να προηγείται με 31,5%, ποσοστό αυξημένο 1,5% από την 20ή Νοεμβρίου, ενώ ο Σαρκοζί ακολουθεί με 26%, ποσοστό μειωμένο κατά 3%.
Το 57% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει τον Ολάντ στον δεύτερο γύρο εάν αναμετρηθεί με το Σαρκοζί.
Το ποσοστό του Ολάντ στον δεύτερο γύρο όσον αφορά την πρόθεση ψήφου είναι μειωμένο κατά 1% συγκρινόμενο με την 20ή Νοεμβρίου.
Η δημοσκόπηση του LH2 έγινε σε δείγμα 953 ανθρώπων 18 ετών και άνω με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων την Παρασκευή και το Σάββατο
.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...