Τα εκατομμύρια του «el clásico»

Συνολικά 129,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν λαμβάνειν οι 22 «μονομάχοι» που θα παρατάξουν οι Ζοσέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα.Ευκόλως εννοούμενο ότι οι πιο υψηλά αμειβόμενοι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ..
Μέσι. Ο 26χρονος Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ως ετήσιες απολαβές το ποσό των 12(!) εκατομμυρίων ευρώ για να προσπαθήσει να… ρίξει την Μπαρτσελόνα από τον «θρόνο» της σε Ισπανία και Ευρώπη, ενώ ο 24χρονος Αργεντινός και καλύτερος παίκτης του κόσμου για το 2010 παίρνει 11,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!Τέλος όταν μιλάμε για τους δύο προαναφερόμενους θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο «Νο. 1» πιο ακριβοπληρωμένος και ο Μέσι ο «Νο.3», αφού 500 χιλιάδες παραπάνω παίρνει ο Γουέιν Ρούνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Σε μία προσπάθεια να αναλύσουμε τα οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων έγινε μία παράταξη των ενδεκάδων με τα ισχύοντα δεδομένα (σ.σ. τραυματισμοί κ.λ.π), ώστε να προκύψουν και οι απολαβές των δύο ενδεκάδων.Ρεάλ Μαδρίτης:Η αρχή δεν θα μπορούσε να μην γίνει με τους γηπεδούχους. Εκεί όπου αν και πολλοί πιστεύουν ότι το χρήμα… ρέει άφθονο ο Φλερεντίνο Πέρεθ έχει εξομοιώσει (κάπως) τα οικονομικά δεδομένα, ρίχνοντας τις υπέρογκες απολαβές του παρελθόντος και των εποχών… των «γκαλάκτικος».Εκτός του Κριστιάνο Ρονάλντο υπέρογκες είναι και οι απολαβές του Ικέρ Κασίγιας του αρχηγού της ομάδας και της εθνικής Ισπανίας. Επίσης η μεσαία γραμμή της Ρεάλ είναι πιο ακριβή από εκείνη της Μπαρτσελόνα κατά μόλις 500 χιλιάδες ευρώ.

Πιθανή σύνθεση – ποσά:

Ικέρ Κασίγιας: 10 *

Λασανά Ντιαρά: 2.5

Πέπε: 5

Σέρχιο Ράμος: 8

Μαρσέλο: 2.5

Κεντίρα: 3

Τσάμπι Αλόνσο: 8

Ντι Μαρία: 3

Εζίλ: 5

Κριστιάνο Ρονάλντο: 12

Μπενζεμά: 6

Σύνολο: 65 *

Αξία ομάδας: 531 **

Μπαρτσελόνα:Στους «μπλαουγκράνα» υπάρχει τάξη και προτεραιότητα ακόμα και στα μισθολόγια της. Και αυτό γιατί μπορεί ο Μέσι να έχει λαμβάνειν ένα εκτομμύριο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά εδώ λειτουργούν οι κλίμακες.Μία κατηγορία ο Αργεντινός και στην επόμενη οι διεθνείς Ισπανοί, από της μεσαίας γραμμής (Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια). Και ακολουθούν οι αμυντικοί και οι νεότεροι σε ηλικία. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σαν ομάδα είναι συνολικά πιο ακριβή, αφού είναι και πιο πετυχημένη!

Πιθανή σύνθεση – ποσά:

Βίκτορ Βαλδές: 5

Ντάνι Άλβες: 7,5

Πικέ: 5

Πουγιόλ: 5

Αμπιντάλ: 2.8

Μπουσκέτς: 5

Τσάβι: 7,5

Ινιέστα: 7

Πέδρο: 1,7

Βίγια: 7

Μέσι: 11

Σύνολο: 64,5

Αξία ομάδας: 606 **

*Τα ποσά υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ

**Τα ποσά υπολογίζονται με βάση την ιστοσελίδα: transfermarkt.de


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...