Παναιτωλικός Εκαναν 20 φάσεις, έβαλαν μόνο δύο γκολ

Ο γκολκίπερ Νίκος Αναστασόπουλος, που ζει φέτος στη... σκιά του Μάριο Γκαλίνοβιτς, διατήρησε χθες (1-1) με τις αποκρούσεις του κόντρα στον Παναιτωλικό, την παράδοση της Κέρκυρας να μη χάνει ποτέ στο Αγρίνιο. Είχε, βέβαια, και τη βοήθεια της διαιτησίας, καθώς στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Αναστασιάδη..

Ενα τραγικό γεγονός, ο θάνατος του πατέρα του Κροάτη, βασικού τερματοφύλακα, Μάριο Γκαλίνοβιτς, έστειλε αναγκαστικά μέσα στο γήπεδο τον 33χρονο Ελληνα γκολκίπερ που «έπεσε» μόνο από μία εκτέλεση πέναλτι στο 6ο λεπτό του αγώνα.
Η ομάδα του, σε τέσσερα παιχνίδια τριών εθνικών κατηγοριών και δύο θεσμών (πρωτάθλημα, Κύπελλο) από το 2001 μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει ποτέ από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Κάτι που όμως συνέβη στον πρώτο γύρο στην έδρα των Φαιάκων.
«Θέλαμε τη νίκη και θα μπορούσαμε να την είχαμε κατακτήσει με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε στο ματς. Ωστόσο πρέπει να παραδεχθούμε κιόλας ότι μας έσωσε ο Αναστασόπουλος. Η ομάδα αποκτά πλέον μια θετική δυναμική, που μας προσδίδει καλύτερη ψυχολογία για το μέλλον», δήλωσε ο Χάβι Γράθια.
Το παιχνίδι είχε χθες μια απίστευτη ελευθερία κινήσεων και από τις δύο ομάδες, που επί της ουσίας κατήργησαν κάθε σύστημα, κάθε πλάνο και στρατηγική των προπονητών τους.
Πλησίαζε σε μεγάλο βαθμό την αναρχία, όπου ο κάθε ποδοσφαιριστής λειτουργούσε με ό,τι πρόσταζε το μυαλό του και όχι ο προπονητής.
Ετσι, λοιπόν, η μπάλα ανεβοκατέβαινε με ταχύτητα στις δύο εστίες, οι ευκαιρίες για γκολ χάνονταν η μία μετά την άλλη και οι ενδιαφέρουσες φάσεις ξεπέρασαν τις 20 σε αριθμό! Και όμως τα γκολ ήταν μόλις δύο: το πέναλτι του Καμαρά, που κέρδισε ο Σιόντης από τον Βέντσελ, και το απευθείας χτύπημα κόρνερ του Γκουστάβο στο 27ο λεπτό που ξεγέλασε τον Μπλάζιτς.
Ο Παναιτωλικός έπαιξε βέβαια με σημαντικές ελλείψεις. Μάλιστα οι τέσσερις (Εντζεγκουέλε, Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ρότσα) από τους έξι συνολικά απόντες (Κουτρουμάνος, Φερνάντες οι άλλοι δύο) είχαν πετύχει τα επτά από τα 11 φετινά γκολ της ομάδας. Το αποτέλεσμα πάντως κρίνεται ως απόλυτα δίκαιο. Αν και στο φινάλε οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» τους τρεις βαθμούς.
Στο 90' και κάτι λοιπόν, ο Καμαρά πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον Αναστασόπουλο και τη στιγμή που η μπάλα κατευθυνόταν στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, ο νεοεισελθών Ανέστης Αναστασιάδης την προώθησε στα δίχτυα.
«Οπως στην Τρίπολη, έτσι και σήμερα πληρώσαμε λάθη της διαιτησίας. Παρά τις απουσίες μας μπορούσαμε και έπρεπε να είχαμε κερδίσει», είπε ο Μπάμπης Τεννές. ?
Οι επόμενες αγωνιστικές
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Με ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (εκτός), στις 29/1, με ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (εντός), στη 1/2, με ΑΤΡΟΜΗΤΟ (εντός), στις 5/2
ΚΕΡΚΥΡΑ: Με ΠΑΝΙΩΝΙΟ (εκτός), στις 28/1, με ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (εντός), στις 4/2, με ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (εκτός), στις 8/2
Περιγραφή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΕΛΑΣ
Απόδοση: ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...