AEK.FS. Δίνουν τη μάχη της επιβίωσής τους

Με όλα αυτά που συνέβησαν στην ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα και μπροστά στον κίνδυνο της ολοκληρωτική κατάρρευσης, θα περίμενε κανείς από τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου να σκέφτονται οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο, στον αγώνα του Ηρακλείου με τον Εργοτέλη! Εκείνοι, όμως, για πολλοστή φορά το τελευταίο 4μηνο..
έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν μέσα τους και παρότι «κόλλησαν» στην ισοπαλία (1-1) έστειλαν άλλο ένα «ηχηρό μήνυμα» σε όλους όσοι παίζουν τα τελευταία χρόνια με τις τύχες της πολύπαθης ομάδας: Οτι δεν πρέπει να μπει «λουκέτο στο μαγαζί»...
Με «χτυπητές» ελλείψεις (εκτός οι Μάκος, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Λεονάρντο, που δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, ούτε ήταν τιμωρημένοι), η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Λυμπερόπουλο στο 49΄, έχασε μια σπάνια ευκαιρία για το 0-2 με τον Σιαλμά (60΄) για να ισοφαριστεί στο 74΄ από τον Κατσικοκέρη, σ' ένα ματς που κυλούσε στον... ύπνο μέχρι το 65΄ για να «φουντώσει» στο τελευταίο «κομμάτι» του. Κι όταν τελείωσε ο αγώνας, το μυαλό του Νίκου Κωστένογλου πήγε κατευθείαν στο δράμα που βιώνουν ο ίδιος και οι παίκτες του!





«Σχοινοβατούμε κάθε μέρα και πρέπει να γίνει κάτι σύντομα στην ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει βγάζοντας τον πόνο του: «Πάγια θέση μου είναι «όχι» στις μεταγραφές, αλλά τώρα χάνουμε παίκτες από το ρόστερ και δεν μπορούμε να προωθήσουμε κανέναν ακόμη και από τις ακαδημίες μας για να καλύψουμε αυτά τα κενά. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση, γι' αυτό συγχαίρω συνεχώς τα παιδιά που υπερβάλλουν εαυτούς».
Και ακόμα: «Καθημερινά ξεκινάμε προπονήσεις και δεν γνωρίζουμε τι θα μας ξημερώσει. Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να δραστηριοποιηθούν κάποιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πικραμένοι γιατί έβαλαν κάποια λεφτά και τα έχασαν».
Ο προπονητής της ΑΕΚ θα μπορούσε να μιλάει... με τις ώρες για τη σκληρή καθημερινότητα της ομάδας, αλλά προτίμησε να κλείσει λέγοντας «δεν θέλω μιζέρια κι ευτυχώς σταθήκαμε ως ομάδα στο ύψος των περιστάσεων σ' ένα ματς που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε εύκολα».
Ο «Κωστέ» δεν θέλει μιζέρια, αλλά θα αναγκαστεί να τη νιώσει στο πετσί του αφού από αύριο οι Καράμπελας, Μάκος, Λεονάρντο, Μανωλάς, Κάλα θα τρέξουν για να προλάβουν τη μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα, για να διευκολύνει τις συζητήσεις των «κιτρινόμαυρων» με την (υπό παραίτηση) διοίκηση έδωσε στην ομάδα 2ήμερο ρεπό! Μόνον παιδιά, όπως ο Ανέστης Αργυρίου δεν σκέφτονται να εγκαταλείψουν την ΑΕΚ! «Προβλήματα υπάρχουν, αλλά όπως λένε «ο χαρταετός ανεβαίνει στον αέρα»! Το όνειρό μου ήταν να φορέσω αυτήν τη φανέλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 24χρονος αμυντικός στο τέλος του αγώνα στο Παγκρήτιο!
Αντίθετα, ο Νίκος Καράμπελας προανήγγειλε το «αντίο» του (θα λύσει σήμερα το συμβόλαιό του), λέγοντας: «Ονειρό μου ήταν να παίξω στην ΑΕΚ μια δεκαετία, αλλά τα όνειρα δεν διαρκούν πολύ. Είπαμε να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και μετά να κοιτάξει ο καθένας το μέλλον του.».


 



Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραγεωργίου όταν ρωτήθηκε για το δράμα που ζει η ΑΕΚ σχολίασε: «Είναι βαριά η φανέλα της ΑΕΚ, και για τους παίκτες της και για τους αντιπάλους. Και με ερασιτέχνες να παραταχθεί, πρέπει να έχεις ικανούς παίκτες και ψυχολογία για να τη νικήσεις». Αναφερόμενος στο ματς ο τεχνικός του Εργοτέλη τόνισε ότι «η αρχή δεν ήταν καλή για την ομάδα, αλλά οι παίκτες μου ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν».
Πρόβλημα και μάλιστα αξεπέραστο προέκυψε στον Εργοτέλη με τον Βίσιο. Ο Πολωνός που αντικαταστάθηκε τελευταία στιγμή από τον Ν. Καραγεωργίου καθώς επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα και χθες ζήτησε από την διοίκηση να λύσουν την συνεργασία τους. Πλέον οι Κρητικοί αναζητούν αριστερό μπακ με τον Μπούλουτ (μένει ελεύθερος από ΟΦΗ) να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων.
Tο πρόσωπο
Υπήρχαν κι άλλοι, πολλοί, συμπαίκτες και αντίπαλοι του Ν. Λυμπερόπουλου που πάλεψαν... λυσσαλέα μέσα στην καταρρακτώδη βροχή για τη νίκη, αλλά αυτός δικαιούται «το κάτι παραπάνω» και για το γκολ που πέτυχε αλλά και για την αδιάκοπη προσπάθειά του από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα!
Οι επόμενες αγωνιστικές
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (εκτός), στις 28/1, με ΟΦΗ (εντός), στις 4/2, με ΑΡΗ (εκτός), στις 11/2
ΑΕΚ: Με ΠΑΟΚ (εντός), στις 29/1, με ΠΑΝΙΩΝΙΟ (εντός), στις 5/2, με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (εκτός), στις 12/2
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΤΣΗΣ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...