Αρης Οι παροπλισμένοι πήραν το... όπλο τους

Eφυγε ο Μίκαλ Πρόμπιερζ και είδαν... άσπρη μέρα ο Αρης και ο Καστίγιο. Ο Μεξικανός επιθετικός με δύο προσωπικά του τέρματα -έφτασε τα τέσσερα μετά την απομάκρυνση του Πολωνού τεχνικού- οδήγησε τον Αρη σε μια σπουδαία νίκη, με 3-1 επί της Δόξας Δράμας στο Καυτανζόγλειο και έδωσε το δικαίωμα στους «κίτρινους» να ατενίζουν το μέλλον με..
αισιοδοξία. Δικαίως λοιπόν κέρδισε και το χειροκρότημα της εξέδρας. Δεν ήταν, όμως, μόνος του... Ακόμη ένας παροπλισμένος παίχτης επί θητείας Πρόμπιερζ, ο Ακόστα, που πριν από λίγες εβδομάδες αναζητούσε νέα ομάδα, ήταν αυτός που έστρωσε τον δρόμο για τη νίκη όταν στο 20' ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1. Ακριβώς ένα λεπτό μετά το τραγικό λάθος του Βελλίδη, ο οποίος στο 19' με υπερβολική σιγουριά βγήκε να διώξει την μπάλα σε γύρισμα του Καζναφέρη, όμως αυτή βρήκε στην πλάτη του Αμβρόσιου Παπαδόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα του (1-0). Το τέρμα του Ακόστα απομάκρυνε από τους φιλοξενούμενους το άγχος που δημιούργησε προς στιγμήν ο αιφνιδιασμός από τους «Μαυραετούς» και τους έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη ανατροπή. Με τον Καστίγιο αυτήν τη φορά να διώχνει με τα τέρματά του (στο 31' έπειτα από ωραία κούρσα του Καπετάνου από τα αριστερά έκανε το 1-2, ενώ στο 86' με πλασέ έκανε το 1-3 έπειτα από ωραία μπαλιά του Σανκαρέ) το άγχος της αστοχίας του Αρη, ο οποίος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, όμως έχασε πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να τελειώσει νωρίτερα το ματς. Χαρακτηριστικά, στο 13' ο Σανκαρέ προ κενής εστίας κατάφερε να στείλει την μπάλα στα χέρια του Σέρεμετ.
Στο 45' ο Ούμπιντες δύο φορές δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ενώ το ίδιο συνέβη στα επικίνδυνα σουτ του Καστίγιο (55', 73') και από τον Νέτο, όταν βρέθηκε σε θέση βολής (71', 78').
Η Δόξα Δράμας είχε ενεργητικότητα και πάθος, όμως δεν είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο για να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο ο Σοϊλέδης (77') και ο Αραβίδης (81') φλέρταραν με την ισοπαλία?«Μετά το 2-1 δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να διεκδικήσει το παιχνίδι. Πρέπει να καθαρίζουμε πιο γρήγορα τέτοια ματς», είπε ο Μάνουελ Μασάδο, που έδωσε τα εύσημα στον Ακόστα που πέταξε την μπηχτή... «Πάντα ήμουν ο ίδιος παίχτης, απλώς τώρα παίζω». Ενώ ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε: «Ο Αρης ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε. Το γκολ ήταν δώρο, όμως δεν είχαμε καλή αμυντική λειτουργία για να το αξιοποιήσουμε».
Οι επόμενες αγωνιστικές
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Με ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠ. (εντός), στις 25/1, με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (εντός), στις 29/1, με ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (εκτός), την 1/2
ΑΡΗΣ: Με ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ (εντός), στις 29/1, με SKODA ΞΑΝΘΗ (εκτός), στις 5/2, με ΕΡΓΟΤΕΛΗ (εντός), στις 11/2
Περιγραφή: Ι. ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ
Απόδοση: Β. ΝΟΥΣΙΑ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...