Γλυτώσαμε τον Επίτροπο … Μίνι σύνοδος για την Ελλάδα

Με την συμμετοχή των κορυφαίων Ευρωπαίων ηγετών και της ηγεσίας των ευρωπαικών θεσμών πραγματοποιείται μια μίνι Σύνοδος για την Ελλάδα αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες..


Στο τραπέζι παρίστανται η κυρία Μέρκελ και οι κύριοι Σαρκοζί, Ρομπάι, Μπαρόζο, Ντράγκι, παρουσία φυσικά του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο φλέγον ελληνικό πρόβλημα που απασχολεί την Ευρωζώνη πιεστικά.


Ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρέθηκε κάτω απο μεγάλες πιέσεις για να εφαρμοστούν οι σκληρές πολιτικές που ζητεί η τρόϊκα, ενώ δέχθηκε και κριτική για τον αργό ρυθμό με τον οποίο σύμφωνα με τους Ευρωπαίους εταίρους προχωρούν οι διαρθρωτικές πολιτικές.


Την ίδια στιγμή, όμως, "αποκρούστηκε" η προοπτική τοποθέτησης Ευρωπαίου επιτρόπου στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με προηγούμενη γερμανική πρόταση. Ο ίδιος ο  Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε ότι δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, ότι  δεν θα ήταν δημοκρατικό και δήλωσε ότι και η κυρία Ανγκελα Μέρκελ συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις, παρόλο που είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη συνεργασία και συνεννόηση για την εφαρμογή του προγράμματος.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξευρεθεί λύση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της για το αν θα "βοηθήσει" την αναδιάρθρωση "κουρεύοντας" λίγο ή πολύ τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν «για να λυθεί μια και καλή το ζήτημα του ελληνικού χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαρκοζί.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...