Μια σειρά επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα και γύρω από τη Βαγδάτη

Μια σειρά επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα και γύρω από τη Βαγδάτη άφησε τουλάχιστον 50 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες την Πέμπτη. Οι προφανώς συντονισμένες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν πάνω από τέσσερις ώρες σε Βαγδάτη και σε 11 άλλες πόλεις του Ιράκ..

Με Σύρματα Νέα (κείμενο)
AP - Μια γρήγορη σειρά επιθέσεων που εκτείνονται σε μεγάλη λωρίδα από ιρακινό έδαφος σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άτομα την Πέμπτη, με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας σε ό, τι φάνηκε να είναι μια άλλη απεργία από την Αλ-Κάιντα λυγισμένα για την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Οι προφανώς συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμούς ξεδιπλώνεται πάνω από τέσσερις ώρες στην πρωτεύουσα Βαγδάτη - όπου οι περισσότεροι από τους θανάτους ήταν - και 11 άλλες πόλεις. Χτύπησαν κυβερνητικά γραφεία, εστιατόρια και ένα στην πόλη της Musayyib χτυπήσει κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο. Τουλάχιστον 225 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
"Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι απλή παραβιάσεις της ασφάλειας - είναι μια τεράστια αποτυχία της ασφάλειας και της καταστροφής", δήλωσε ο Αχμεντ αλ-Tamimi, ο οποίος εργαζόταν στο γραφείο του Υπουργείου Παιδείας ένα τετράγωνο μακριά από ένα εστιατόριο που βομβαρδίστηκε στη σιιτική γειτονιά της Kazimiyah στη βόρεια Βαγδάτη. Περιέγραψε ένα εφιαλτικό σκηνικό της ανθρώπινης σάρκας και του αίματος πισίνες στο εστιατόριο.«Θέλουμε να ξέρουμε: Ποιες ήταν οι χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες στη Βαγδάτη κάνουμε σήμερα, ενώ οι τρομοκράτες είχαν περιαγωγής την πόλη και την εξάπλωση της βίας" αλ-Tamimi είπε.Δύο εκπρόσωποι του Δημοσίου υποχώρησαν άμεσο σχόλιο.
Ήταν η τελευταία από μια σειρά από μεγάλης κλίμακας επιθέσεις ανταρτών που έχουν ξεκινήσει κάθε λίγες εβδομάδες από τότε που τα τελευταία στρατεύματα των ΗΠΑ εγκατέλειψαν το Ιράκ στα μέσα Δεκεμβρίου, στο τέλος της σχεδόν 10 χρόνια πολέμου. Λίγο μετά την αποχώρηση, μια σημαντική πολιτική κρίση με θρησκευτική Undertones ξέσπασε καθώς και όταν σιίτες κυριαρχούν οι αρχές προσπάθησαν να συλλάβουν σουνίτες Αντιπρόεδρος Ταρίκ αλ Χασεμί, σχετικά με τους ισχυρισμούς που επιτάχθηκαν τάγματα θανάτου με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ενώ καμία ομάδα δεν υποστήριξε άμεσα την ευθύνη για τις τελευταίες επιθέσεις, με στόχο αξιωματούχους ασφαλείας είναι το σήμα κατατεθέν της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για παρόμοια απεργία στις 5 Ιανουαρίου, που σκότωσε 78 άτομα και απευθύνονται κυρίως σιίτες προσκυνητές στη Βαγδάτη, σε ό, τι ήταν η χειρότερη μέρα βίας στο Ιράκ για να ταρακουνήσει το μήνα.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ιράκ, δήλωσε την άμυνα επιθέσεις της Πέμπτης φαίνεται να έχουν προγραμματιστεί για τουλάχιστον ένα μήνα. Προέβλεψε ότι σκοπεύουν να τρομάξουν διπλωμάτες από το να παρακολουθούν την ετήσια διάσκεψη κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και ο οποίος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Βαγδάτη στα τέλη Μαρτίου.
Παρόμοια φόβοι οδήγησαν στην ένωση συνάντηση που ακυρώθηκαν στη Βαγδάτη το περασμένο έτος. Η επίσημη άμυνα μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχε άδεια να απελευθερώσει τις πληροφορίες.
Σε εθνικό επίπεδο, των δυνάμεων ασφαλείας φαίνεται να απευθύνονται σε τουλάχιστον 14 διαφορετικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός δίσκου-από πυροβολισμούς στη Βαγδάτη, που σκότωσε έξι αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου πριν από την αυγή. Αστυνομικές περιπολίες στην πρωτεύουσα και πέρα ​​επίσης πολιορκήθηκαν από βόμβες ακρών του δρόμου και, σε περίπτωση που μια φορά, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό του έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη της Baqouba, 35 μίλια (60 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της Βαγδάτης.
Οι αστυνομία του Ιράκ γενικά θεωρείται ότι είναι το πλέον αδύναμο στοιχείο των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, και 20 σκοτώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από βομβιστή αυτοκτονίας έξω από την αστυνομική ακαδημία στη Βαγδάτη ότι οι εξαγριωμένοι κάτοικοι κατηγορηθεί για πολιτικές διενέξεις που είναι θολό το Ιράκ.
Αλλά η τελευταία βία χυθεί εργαζόμενους, προστάτες εστιατόριο, περαστικοί και παιδιά σχολικής ηλικίας, καθώς και.
Στην ενιαία θανατηφόρες απεργία, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο σε εμπορική περιοχή στο κέντρο της Βαγδάτης Karradah σκότωσε εννέα ανθρώπους και τραυμάτισε 26. Τα αποτελέσματα έκρηξη μπορούσαν να γίνουν αισθητές τετράγωνα μακριά, κουνώντας τα κτίρια και τα παράθυρα. Associated Press TV πλάνα της σκηνής έδειξαν οι άνθρωποι με τα πόδια μακριά από τη σκηνή, καλυμμένο με αίμα.
Σε Musayyib, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο δρόμο ανάμεσα σε ένα εστιατόριο και ένα δημοτικό σχολείο σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίες 62. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες ήταν παιδιά του σχολείου, δήλωσε ότι η αστυνομία και υγεία των υπαλλήλων.
Τα θύματα ήταν υπαγορευόταν από τους τοπικούς αξιωματούχους της ασφάλειας και νοσοκομείο στις πόλεις, όπου οι επιθέσεις συνέβησαν. Σχεδόν όλοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Αργά την Τετάρτη, Εσωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε το υπουργείο τη σύλληψη του Ουαλίντ Χαλίντ Αλί, κατηγορήθηκε ως ένα κορυφαίο ηγέτη της Ansar al-Sunna ομάδα ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Η κυβέρνηση, δήλωσε ο Αλί συνελήφθη προσπαθώντας να εισέλθουν στο Ιράκ από τη Συρία, όπου η Αλ Κάιντα πρόσφατα ομάδες έχουν ογκούμενος να βοηθήσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.
Αλλά η συντονισμένη φύση των επιθέσεων της Πέμπτης δείχνουν ότι πιθανόν είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν από τη σύλληψη του Αλί. Η Δυτική διπλωματική υπάλληλος ασφαλείας δήλωσε πρόσφατα νοημοσύνη έδειξε ότι ένα απροσδιόριστο επίθεση ήταν στα έργα.
Η εκτεταμένη βία έχει μειωθεί δεδομένου ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια, όταν το Ιράκ έφταναν στα όρια του εμφυλίου πολέμου. Όμως, βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμούς θανατηφόρα εξακολουθούν να συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά.

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...