Πυρά κατά Διαμαντοπούλου από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ Της αποδίδουν πανικό και επιστράτευση συκοφαντιών «που δεν πείθουν»

Πανικό και επιστράτευση συκοφαντιών «που δεν πείθουν» καταλογίζει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Απαντώντας σε..
δηλώσεις της με τις οποίες χαρακτήριζε βίαιες και μειοψηφικές τις αντιδράσεις στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαπολύουν σφοδρά πυρά εναντίον της.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στην αναβολή διεξαγωγής των εκλογών σε ορισμένα ΑΕΙ για την ανάδειξη των συμβουλίων διοίκησής τους, λόγω κινητοποιήσεων, είχε καλέσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ «να πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στο τι συμβαίνει και στο τι θα συμβεί στα ελληνικά πανεπιστήμια γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας».
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κυρίας Διαμαντοπούλου, το ΚΚΕ επεσήμανε ότι «η υπουργός Παιδείας της συγκυβέρνησης καταφεύγει στο συκοφαντικό και πολυχρησιμοποιημένο σενάριο της «βίαιης μειοψηφίας» που εμποδίζει τις εκλογές στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να επιβάλλει το νόμο - πλαίσιο, παρά τη στήριξη όλων των κομμάτων του συστήματος, των μεγάλων επιχειρηματιών, των ΜΜΕ και ενός μέρους πρόθυμων καθηγητών».
Και κατέληξε : «Η οργή και ο πανικός της είναι έκδηλα».


Από την πλευρά του ο ΣΥΝ σημείωσε εμφατικά ότι η υπουργός Παιδείας «δεν πείθει κανέναν!». Αναφέρει ότι η κυρία Διαμαντοπούλου, την οποία χαρακτηρίζει «θιασώτη της τρόικας» και «υπουργό της φωτοτυπίας», και οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης, της νυν και της προηγούμενης, «έχουν απόλυτα την ευθύνη για την κατάρρευση των Δημόσιων Πανεπιστημίων. Για αυτό και δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ».
Την καλεί «να σταματήσει να αναφέρεται σε δήθεν μειοψηφίες» που αντιστρατεύονται τα σχέδια της, γιατί, σύμφωνα με τον ΣΥΝ, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολο της. «Θέμα δημοκρατίας υπάρχει και μάλιστα σοβαρό, όχι όμως στα Πανεπιστήμια, αλλά στην πολιτική ζωή του τόπου, γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού λαού», τονίζει. Μάλιστα, ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες και θα παλέψει μαζί με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας «που ασφυκτιά, γιατί η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...