Die Welt: «Ο Γκάουκ ξέρει πώς να βοηθήσει την Ελλάδα»

Στην Ελλάδα να μεταβεί καλεί σήμερα τον νέο πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ η συντηρητική εφημερίδα "Die Welt" τονίζοντας ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να απαλύνει «τις ψυχολογικές και τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης» και να δώσει ένα μήνυμα πίστης στην Ευρώπη..


Η έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα σε κύριο άρθρο της αναφέρεται στην εμπειρία του κ. Γκάουκ- ο οποίος ορκίζεται και αναλαμβάνει στις 18 Μαρτίου - από την ψυχολογική πίεση που δοκίμασε ζώντας στην Ανατολική Γερμανία και τονίζει ότι: ο Γιοακίμ Γκάουκ μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα «πολύ πιο νόμιμα από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος διαλαλεί ότι αντιλαμβάνεται τη δεινή κατάσταση της Ελλάδας αλλά πρέπει να προσέχει και το θησαυροφυλάκιο της Γερμανίας».
«Ο Γκάουκ είναι ελεύθερος. Ο Γκάουκ μπορεί να μιλήσει», γράφει η εφημερίδα. Και το άρθρο καταλήγει. «Γι αυτό ακριβώς πρέπει να πάει στην Ελλάδα ευθύς μόλις αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Ο Γκάουκ ξέρει τι νιώθει κανείς όταν η κοινωνία είναι ασταθής. Βγαίνοντας εμπρός στην Ακρόπολη μπορεί να βρει τα κατάλληλα λόγια για μια Ευρώπη η οποία δεν πρέπει να σταματήσει να πιστεύει στον εαυτό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...