Για «κυβερνώσα Αριστερά» μιλά ο Φώτης Κουβέλης

Υπέρ της συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται..
από το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο Φώτης Κουβέλης, παρουσιάζοντας σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Την ίδια ώρα, στον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάστηκε η επιστολή με την οποία ανακοινώνεται η συγκρότηση της ΚΟ, η οποία αποτελείται από δέκα βουλευτές: τον πρόεδρο της ΚΟ Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές Ιωάννη Αμοιρίδη, Οδυσσέα Βουδούρη, Ηλία Θεοδωρίδη, Θανάση Λεβέντη, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, Βασίλη Οικονόμου, Γιώργο Παπαμανώλη, Νίκο Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανό.


Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τους ανεξάρτητους βουλευτές πηγάζει από την αναγκαιότητα μιας «κυβερνώσας Aριστεράς», που βασίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο.


Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματός του τόσο απέναντι σε εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο και έναντι της κριτικής που υφίσταται για τη συνεργασία με πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.


Οι βουλευτές αυτοί, επισήμανε, «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική» και, όπως σημείωσε, δεν προσέρχονται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ από ιδιοτελή επιλογή, καθώς αν ήθελαν να υπηρετήσουν το ευκαιριακό, θα το είχαν κάνει προς άλλες κατευθύνσεις. «Η συμμετοχή τους στη ΔΗΜΑΡ», υποστήριξε, «στηρίζεται σε πολιτική επιλογή και αντιστοιχείται με όσα παλεύει η Δημοκρατική Αριστερά».


Απαντώντας εξάλλου στις εσωκομματικές αντιδράσεις, ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε στην πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία «ανοικτά και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές».


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε επίσης, την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα πάει πιο μακριά από τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφέρεται στον κοινό πολιτικό τόπο, στην κοινή πολιτική δράση, στην αναγκαιότητα του δημοκρατικού σοσιαλισμού προς όφελος της κοινωνίας. Όπως έκανε γνωστό, τέλος, εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος.


Αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...