Η κοινωνία των πολιτών στο διαδίκτυο Συζήτηση την Τρίτη 3 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα χαρακτηριζόταν ανέκαθεν αδύναμη. Με την έλευση του διαδικτύου, αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που δίνει το νέο μέσο για την ενίσχυσή της; Αυξήθηκε η εθελοντική συμμετοχή των χρηστών του διαδικτύου σε..
οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών offline; Πώς αποτυπώνεται η συμμετοχή της online κοινωνίας των πολιτών στον δημόσιο βίο της χώρας;
Τα ζητήματα αυτά θα διερευνηθούν σε συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους το διαδίκτυο επιδρά στη κοινωνική δράση και στη συμμετοχή των πολιτών, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (λεωφ. Συγγρού 108-109), την Τρίτη 3 Απριλίου, 7.00-9.00 μ.μ.
Θα μιλήσουν: Jim Killock, εκτελεστικός διευθυντής Open Rights Group, Λίλιαν Μήτρου, νομικός, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρώην μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, Γρηγόρης Πασχαλίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης.
Η συζήτηση εντάσσεται στον Κύκλο συζητήσεων με θέμα «Το ιδιωτικό και το δημόσιο στο διαδίκτυο» στον οποίο οι ομιλητές επιχειρούν να διερευνήσουν πώς τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να αποδίδουμε στο διαδίκτυο τα χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...