Όχι, δεν είναι έργο Αχμαντινετζάντ... Η επί Γης κόλαση βρίσκεται... στο Ιράν!

Η κόλαση της... Γης βρίσκεται σε έρημο του Ιράν. Όχι γιατί κάνει κουμάντο ο σκληροπυρηνικός ηγέτης της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αλλά γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην έρημο Λουτ ξεπερνούν τους 70 βαθμούς..
Κελσίου.Πρόκειται για θερμοκρασίες μακράν πιο θερμές απ' ότι στην Ελ Αζίζια της Λιβύης, περιοχή κρατούσε τον «ζεστό» τίτλο από το 1922, όταν μετρήθηκε εκεί θερμοκρασία 58 βαθμών Κελσίου, η οποία οφειλόταν σε καυτούς ανέμους από τη Σαχάρα.Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μοντάνα, μελετώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους δορυφόρους της αποστολής Landsat της Γεωολογικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ιρανική έρημος Λουτ είναι ο γήινος... Άρης.Η στενή παρακολούθηση των θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στα πιο καυτά σημεία του πλανήτη δεν ήταν μέχρι πρόσφατα εφικτή, εξαιτίας του αφιλόξενου περιβάλλοντός τους. 
Η χρήση διαστημικών δορυφόρων, που διαθέτουν προηγμένα όργανα παρατήρησης, έλυσε τα χέρια των επιστημόνων, οι οποίοι μπορούν πλέον να κάνουν συνεχείς, αλλά και μεγαλύτερης ακρίβειας μετρήσεις από τους επίγειους μετεωρολογικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη Γη αναπτύσσονται πάντα σε ξερές, βραχώδεις και άνυδρες περιοχές, που απορροφούν πολύ περισσότερη ηλικιακή ακτινοβολία, απ’ όση αντανακλούν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...