ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ Στο στόχαστρο... η αστυνομία για το θάνατο του «Μάριο»

«Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» λέει ο θυμόσοφος λαός και αν στην Ελλάδα συχνά – πυκνά φωνάζουμε για ανοργανωσιά και αυθαιρεσίες, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην γειτονική Ιταλία… Ανοργανωσιά και αυθαιρεσίες που στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως και να στοίχησαν μια ανθρώπινη ζωή…
 

Νέες διαστάσεις παίρνει, στην Ιταλία, ο τραγικός χαμός του 25χρονου ποδοσφαιριστή Πιερμάριο Μοροζίνι, κατά την διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Πεσκάρα και την Λιβόρνο, το βράδυ του Σαββάτου. Λίγες ώρες μετά το γεγονός, καταγγελίες έρχονται στο φως σχετικά με το… μπλοκάρισμα του ασθενοφόρου που μετέφερε τον άτυχο παίκτη από περιπολικό της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε τρία περίπου λεπτά να αναχωρήσει από το γήπεδο της Πεσκάρα και αυτό γιατί ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε παρκάρει ακριβώς μπροστά από την έξοδο των επειγόντων περιστατικών, ακριβώς δηλαδή στον διάδρομο που χρησιμοποιείται από τα ασθενοφόρα σε περίπτωση ανάγκης.
Μάλιστα, οι φύλακες του γηπέδου αναγκάστηκαν να σπάσουν τα τζάμια του οχήματος της αστυνομίας, να βάλουν νεκρά και να σπρώξουν το περιπολικό, προκειμένου να καταφέρει να περάσει το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Μοροζίνι.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος και αναπαράγουν τα αγγλικά ΜΜΕ όπως ο «Guardian», μετά την κατάληξη του Μοροζίνι, οι αστυνομικές δυνάμεις… εξαφανίστηκαν από τους δρόμους της Πεσκάρα, φοβούμενες επιθέσεις από εξαγριωμένους οπαδούς που θα είχαν πληροφορηθεί το περιστατικό, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας, Κάρλο Μαγκίτι.
Ερευνα δημάρχου και εισαγγελέα
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης της Πεσκάρα, Λουίτζι Αλμπόρε Μάτσια διέταξε έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες καθυστέρησης του ασθενοφόρου και το περιστατικό με το περιπολικό, δηλώνοντας πως μέχρι την Δευτέρα θα έχει τα αποτελέσματα.
Και δεν είναι ο μόνος… Ερευνα διέταξε και η εισαγγελέας Βαλεντίνα Ντι Αγκοστίνο, προκειμένου να διερευνηθεί εάν η καθυστέρηση είχε κόστισε τελικά την ζωή στον Μοροζίνι. Πάντως, οι γιατροί που συνόδευαν τον ασθενή τόνισαν ότι πιθανότατα τα τρία λεπτά να μην είχαν αλλάξει την κατάσταση, κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά…
«Δεν θα χε κανένα αποτέλεσμα»
«Ο,τι είχαμε να κάνουμε, το κάναμε», δήλωσε ο Ερνέστο Σαμπατίνι, ένας εκ των γιατρών και συνέχισε: «Εφτασα από τους πρώτους στο σημείο που κατέρρευσε στο γήπεδο και όταν τον άγγιξα ήταν ήδη κρύος». Οι γιατροί αναφέρουν ότι η καρδιά του Μοροζίνι είχε ήδη σταματήσει στο γήπεδο αλλά τα επίσημα αποτελέσματα θα τα έχουν στην διάθεσή τους την Δευτέρα και αφού πραγματοποιηθεί η νεκροψία.
Τέλος, από την πλευρά του ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Πιέρο Γκνούτι τόνισε ότι «όλα τα γήπεδα θα πρέπει να προμηθευτούν ό,τι χρειάζεται από μηχανήματα, όπως απινιδωτές, προκειμένου στο μέλλον να μπορούμε να προλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά».


Επιμέλεια: ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...