ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ Επειδή η ζωή (και o θάνατος) δεν είναι ένα κινούμενο σχέδιο

Για τους λίγους που δεν θυμούνται, ότι του Ιουλιανού Ross είναι ένα από τα πιο διάσημα, άτυχοι, και έχουν εκτιμηθεί, το manga και χαρακτήρες anime "Captain Tsubasa". Καπετάνιος του Mambo, ενσωμάτωσε το πρωτότυπο του παίκτη σε όλα τα επίπεδα, σε σε θέση να παίξει..
σχεδόν σε κάθε θέση, που αντιπροσωπεύουν συμβολικά, με μερικά χρόνια καθυστέρηση, ποιο ήταν το έπος της καινοτομίας που προτείνεται από την «συνολική ποδόσφαιρο» των έκτακτων Michels Άγιαξ. Δεν τυχαίο ότι ο χαρακτήρας του Ross προτάθηκε από τους Ιάπωνες συγγραφείς ως αναδιατύπωση σαφώς εμπνευσμένη από τον Johan Cruyff: και οι δύο είναι σε θέση να επιβεβαιώσει, παντού την μπάλα, τόσο με το '14 'στο σακάκι, και πάνω απ' όλα, δυστυχώς, τόσο πόνο συγγενή καρδιοπάθεια. Το ίδιο Cruijff, στην πραγματικότητα, υποβλήθηκε - αν και κατά τη διάρκεια μιας σταδιοδρομίας - μια μακρά σειρά από χειρουργική επέμβαση καρδιάς: ακριβώς όπως ο καπετάνιος του κίτρινου του Mambo, το πιο αγαπημένο καρτούν της γενιάς μας, υποβάλλεται σε συνεχείς ιατρικές εξετάσεις που εμποδίζουν τρομερά καριέρα ως ποδοσφαιριστής, και ειδικά εκείνα που επηρεάζουν τη ζωή του εκτός του αγωνιστικού χώρου, να το φέρει επάνω, πάντα στο anime, στο τέλος της καριέρας του, να προβεί σε ιατρικές μελέτες, προκειμένου να βοηθήσει τους άλλους αθλητές με προβλήματα υγείας .
Καλέστε στο μυαλό του ότι ένα φανταστικό χαρακτήρα, το δίκαιο, ωστόσο, άρχισε τη συλλογική μνήμη μιας γενιάς που μαζί με όλους τους άλλους σε ένα από τα πιο ειλικρινή και διαμορφωτική εφηβική έπη όλων των εποχών, είναι ένα απλό τέχνασμα για να αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα μια συζήτηση μεγαλύτερου, που αναπτύχθηκε γύρω από τα πολλά, πολλά, ίσως πάρα πολλά προβλήματα με την καρδιά (ή όχι) των αθλητών.
Το ίδιο, τραγικό - και ίσως ξεχάσει - ότι υπήρχαν προβλήματα ακόμη και πριν από Crujff Johan και Julian Ρος, οι ίδιες δραματικές ιστορίες έρχονται μετά την έναρξη των κινουμένων σχεδίων, και η ίδια, θλιβερή ιστορία που ελπίζουμε ότι το άθλημα δεν θα Επιπλέον, από τώρα και στο εξής, πείτε το και πες. Εδώ είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές.
Attilio Ferraris. L '8 Μαΐου του '47, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των παλαιών δόξες, πεθαίνει  εξαιτίας μιας καρδιακής προσβολής.

Julian Κολοιός. Centravanti της Ρώμης, πέθανε 16 του Μαρτίου 1969, στο τέλος του Κάλιαρι-Ρόμα στα αποδυτήρια. Οι συνθήκες του θανάτου του εξακολουθεί να καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, αλλά εξακολουθούν να οφείλονται σε σημαντικά προβλήματα της καρδιάς.

Renato Curi. Ο μέσος Περούτζια πέθανε 30ης Οκτώβρη 1977 στον τομέα κατά τη διάρκεια της Γιουβέντους-Περούτζια, κατέρρευσε στο έδαφος  χωρίς να ξαναγίνουν περισσότερο στη γνώση. Δεν έχει καμία παρέμβαση υπηρέτησε ως γιατρός και μασέρ. Αιτία του θανάτου, εμφράγμα.

Andrea Ceccotti. Παίκτης της Pro Patria, στις 8 Νοεμβρίου 1987, υπέστη θρόμβων αίματος της καρωτίδας αρτηρίας και κατέρρευσε, ενώ στο γήπεδο για τον αγώνα με την σειρά Γ2 του Τρεβίζο, και άρχισε σχεδόν αμέσως σε κώμα και πέθανε έξι ημέρες αργότερα.

Marcio dos Santos. Η άκρη carioca έπαιξε στο Περού Deportivo Wanka. Πέθανε το 2002 στην ηλικία των 28, μετά από να σημειώσει ένα γκολ εναντίον της Alianza Lima. Έμφραγμα ή εγκεφαλικό οίδημα, που προκαλούνται από σοκ, ή υπερβολική δόση ναρκωτικών, η αιτία του θανάτου εξακολουθεί να τυλίγεται σε ομίχλη.

Marc-Vivien Foe. Καμερούν για 28 χρόνια, 26 Ιουνίου 2003 στην Λυών, όταν το Καμερούν-Κολομβία, κατέρρευσε στο κέντρο του κύκλου, υπέστη καρδιακή προσβολή. Η διάμεση τιμή του Καμερούν πέθανε μετά από μια ώρα μάταιη διάσωσης. Εχθρός έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια, αλλά οι γιατροί είχαν δώσει άδεια για να παίξει στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική βιομηχανία. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, ωστόσο, η παρουσία ενός απινιδωτή στο στάδιο θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του.

Miklos Feher. Ουγγρική Εμπρός, 25 Ιανουαρίου 2004, στο Γκιμαράες, λίγα μόλις λεπτά από το τέλος της Βιτόρια Γκιμαράες-Μπενφίκα, μετά την παραλαβή της προειδοποίησης, που κλιμακώνεται και έπεσε στο έδαφος αναίσθητος. Μάταιη προσπάθεια να τον επαναφέρουν, αλλά δεν υπήρχε τίποτα να κάνω, γιατί τα ασθενοφόρα έφτασαν σε υπαίτια καθυστέρηση. Feher, 24, πέθανε από ανεύρυσμα.

Ισπανία μέσος Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα Pérez. Της Σεβίλλης, 25 Αυγούστου 2007, έχασε τις αισθήσεις του στον τομέα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η ασθένεια προκαλείται προβλήματα με την καρδιά του, αρρυθμογόνο δυσπλασία δεξιάς κοιλίας, συχνά προκαλεί αιφνίδιο θάνατο στους νέους και, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές ασθένειες που έπληξαν νωρίτερα Puerta, θα μπορούσαν να είχαν διαγνωστεί με μια πιο εμπεριστατωμένη ιατρικές εξετάσεις, αλλά, σύμφωνα με μέλη της οικογένειας, οι γιατροί της Σεβίλλης ήταν ενήμεροι για τα προβλήματα υγείας του, αλλά δεν εμποδίζει τον να συνεχίσει να παίζει. Λίγες μέρες αργότερα, Σεβίλλη επέλεξε να παίξει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ εναντίον Μίλαν, σε μια πολύ σουρεαλιστική ατμόσφαιρα: όλοι οι παίκτες φορούσαν τη φανέλα με το όνομά του.

Πάολο Σέρτζιο Ντα Σίλβα, είπε Serginho. Παίκτης του Sao Caetano, 27 Οκτωβρίου 2004, στον αγώνα μεταξύ Σάο Πάολο και Σάο Καετάνο, λεπτά του 14 'από το δεύτερο εξάμηνο, υποχώρησε στο ασυνείδητο έδαφος   ο οποίος προσπάθησε για σχεδόν μια ώρα για να αναστήσουν τον παίκτη, αλλά δεν κατάφερε να σώσει τη ζωή του.

Φιλ Ο 'Ντόνελ. Ποδοσφαιριστής της Σκωτίας, 29 Δεκεμβρίου 2007, τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έπεσε στο έδαφος. Άμεση ανακούφιση, για πέντε λεπτά, οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του, αλλά ακόμη και η έγκαιρη άφιξη του ασθενοφόρου και μεταφορά μετέπειτα στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται.

Guy Tchingoma. Ποδοσφαιριστής της Γκαμπόν, πέθανε 9 Φεβρουαρίου, 2008 κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πρωταθλήματος για μια καρδιακή ανακοπή.

Daggubati Venkatesh. Κεντρώου 27 χρόνια Μπανγκαλόρ της Ινδίας τον Άρη, που υποχώρησε στο έδαφος και πέθανε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος. Ο παίκτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο υποτυπώδη πεντάλ, όπου έφτασε νεκρός. Απέδωσε την αιτία του θανάτου, καρδιακή ανακοπή συνέβη, το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου, αλλά αν το οξυγόνο χορηγήθηκε αμέσως, ίσως θα μπορούσε να σωθεί.

Naoki Matsuda. Κατά το περασμένο καλοκαίρι, ο υπερασπιστής των ιαπωνικών Ματσουμότο Yamaga, έχει καρδιο-αναπνευστική ανακοπή στην κατάρτιση. Ήταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Και οι θάνατοι των σπορ, οι κόρες του τη βούληση της κυνικής φύσης, οι οποίες είναι όλο και λιγότερο χώρο στις εφημερίδες, αλλά η ψυχρότητα του δραματικού χαρακτήρα τους, αυτά δεν είναι πάντα σε θέση να σταματήσει την παράσταση, αλλά τα όρια spettacolarizzarne.

Bovolenta Σθένος. Από 37 χρόνια, ο πρώην Κεντρικό και μπλε βόλεϊ, πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες, πέθανε από μια ασθένεια που κατηγορούνται για Β2 στο παιχνίδι που ήταν το επιχείρημα με το βόλεϊ του ενάντια Φορλί Γράσσο Ματσεράτα. Τα τελευταία λόγια του δείγματος: "Το κεφάλι μου γυρίζει, να με βοηθήσει πέφτω». Στη συνέχεια κατρακύλησε στο έδαφος άχρηστο για βοήθεια.

Veronica Gomez. Από 26 χρόνια, Spiker Βενεζουέλας, ο άξονας της εθνικής ομάδας του, για ένα πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους φίλους της και all'arrivederci Λοκομοτίβ του Μπακού, η οποία έχει μετατραπεί σε αναπνευστική ανακοπή αντίο.

Έπειτα, υπάρχουν οι ιστορίες των ασθενών με τη νόσο και την τραγωδία της στιγμής, έχει επιβιώσει. Χάρη στην ταχύτητα και την ακρίβεια των παρεμβάσεων πρόληψης dgli:

Lionello Μανφρεντόνια. Το κόκκινο και το κίτρινο, 30 Δεκεμβρίου 1989, σε ένα παιχνίδι εναντίον της Μπολόνια που κατρακύλησε στο έδαφος, το θύμα της σύγκρουσης cardiaco.Gli δόθηκαν πρώτες βοήθειες στο γήπεδο, συνήλθε μετά από μερικές ημέρες.

Nwankwo Κανού. Αρχηγός της εθνικής Νιγηρίας στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996 όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Πριν την ένταξή του στην Ίντερ ιατρική εξέταση ρουτίνας, είχε διαγνωστεί με συγγενή καρδιακή δυσλειτουργία: η ώρα του καριέρα φαίνονταν πάνω, αλλά μετά από χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας ήταν σε θέση να επιστρέψει στο πεδίο κατά την περίοδο 1997 - 1998.

Λιλιάν Τουράμ. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, τον Ιούνιο του 2008, για να κινηθεί προς Παρί Σεν Ζερμέν, ανακαλύπτει κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων, να έχουν ένα ελάττωμα στην καρδιά: το ίδιο με εκείνο που σκότωσε τον αδελφό του χρόνια πριν σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Τουράμ συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 36 ετών, μετά το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο για σχεδόν 20 χρόνια. Ούτε στη Γιουβέντους, Πάρμα ή ή στο Μονακό, ούτε στη Βαρκελώνη, οι γιατροί βρήκαν καμία καρδιακή ανωμαλία.

Khalilou Fadiga. Γαλλο-Σενεγάλης, στο παρελθόν συλληφθεί στην Ιταλία από τους γιατρούς της «Inter και της Γαλλίας από τους γιατρούς της Μασσαλίας, 27 Οκτωβρίου 2004 κατέρρευσε στο γρασίδι, ασυνείδητο, στη γραμμή εκκίνησης κατά τη διάρκεια της Premier League μεταξύ αγώνα Μπόλτον και Τότεναμ, διατηρώντας παράλληλα θέρμανσης. Δεν φοβόταν το χειρότερο, αλλά μετά Fadiga ανακτήθηκε στα αποδυτήρια και λίγο μετά από περισσότερο από δύο μήνες μετά Fadiga επέστρεψε στο πεδίο.

Fabrice Muamba. Στις 17 Μαρτίου του 2012 υποχώρησαν ξαφνικά στο έδαφος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κυπέλλου, και μετά από μάταιες προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση του απινιδωτή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχουν γίνει δεκτά μονάδα εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά μετά από 3 ημέρες έξω από το κώμα. Σήμερα Muamba είναι καλά, και σοταρισμένα φίλους και συντρόφους από το νοσοκομείο, όπου παραμένει υπό έλεγχο.

Αυτά είναι, εν ολίγοις, οι ιστορίες εκείνων που συνάντησε το θάνατό της στις αθλητή τρόπο και τον αθλητισμό της. Από αυτούς που κατάφεραν να αλλάξουν κατεύθυνση, αγγίζοντας την τραγωδία, και οι οποίοι, αντί, όπως Piermario Μοροζίνι, αδίκως άρπαξε από τη μοίρα στη ζωή. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε: ότι κινούμενα σχέδια δεν μπορούν να λένε ιστορίες με χαρούμενο τέλος.

Η ιστορία, δυστυχώς, σπάνια έθρεψε μια ζωηρή φαντασία, όπως γίνεται σε κινούμενα σχέδια. Αλλά δεν είναι όλα, ο Ιουλιανός ο Ross, έχουν την ευκαιρία να δουν τις ζωές τους Intavolata από την πένα ενός προστίμου συγγραφέα.


Alfredo De Vuono, Crisante Vincenzo, Φάμπιο Guzzo
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...