Τα σκίτσα στον ευρωπαϊκό Τύπο Οι ξένοι γελοιογράφοι σχολιάζουν την ελληνική ακυβερνησία

Με το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα να έχει φέρει και πάλι τη χώρα μας στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου και το ερώτημα της εξόδου μας από την Νομισματική..
Ένωση να τίθεται από τα πλέον επίσημα χείλη, οι γελοιογράφοι μερικών από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης σχολίασαν με το δικό τους τρόπο την ακυβερνησία στην Ελλάδα, το μέλλον της χώρας μας στο κοινό νόμισμα αλλά και τη σχέση Ολάντ – Μέρκελ, όσο και τις «εναλλακτικές» που μπορούν να βρεθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με έναν αρχαιοελληνικό κίονα ως παγόβουνο που απειλεί τον ευρωπαϊκό Τιτανικό την ώρα που το νέο γάλλο - γερμανικό δίδυμο «εγγυάται» την ασφάλεια στην ευρωζώνη ο βρετανικός Independent σχολιάζει τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, ενώ και ο Guardian παρουσιάζει τη Μέρκελ ως την «Ελευθερία» του διάσημου πίνακα του Ντελακρουά να ακολουθείται από τον Χέρμαν φαν Ρομπέι, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και την Κριστίν Λαγκάρντ, με υπότιτλο «η λιτότητα εκλέγει έναν νέο λαό».





 Σε δεύτερο σκίτσο ο Guardian παρουσιάζει τους «300» Έλληνες που προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση και να φυλάξουν Θερμοπύλες απέναντι στην Καγκελάριο Μέρκελ και τις ευρωπαϊκές ορδές.
Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel εμφανίζει τις -εφιαλτικές – εναλλακτικές που μπορεί να ακολουθήσει η ευρωζώνη ενώ η εφημερίδα Badische Zeitung δείχνει τον «Έλληνα» να εγκαταλείπει το βυθιζόμενο ευρωπαϊκό καράβι για να βρεθεί στην «ασφάλεια» του πολιτικού εξτρεμισμού ευχαριστώντας παράλληλα τον Δία.

Με σύγχρονο Σίσυφο παρομοιάζει την Ελλάδα η βελγική La Libre ενώ η ελβετική Le Temps δείχνει την Ευρώπη να θέτει την Ελλάδα μπροστά σε δύο επιλογές. Στο να εγκαταλείψουμε το ευρώ, ή να μας εγκαταλείψει εκείνο…

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...