Δεν έχει νόημα αυτό που κάνει η Γερμανία στην Ελλάδα λέει ο Γ. Σρέντερ

Αιχμηρός για την στάση του Βερολίνου έναντι της χώρας μας, εμφανίζεται με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Αυτό που κάνει η γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα..
δεν έχει, ούτε πολιτικό ούτε οικονομικό νόημα. «Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο», αναφέρει, «δεν δώσαμε στην Αθήνα πολλές ευκαιρίες» συμπληρώνει.

Να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ακόμα χρόνος για τη διάσωση της χώρας μας ο Σρέντερ, λέει ένα ξεκάθαρο «ναι».
Και υπογραμμίζει ότι εξαρτάται κατά πολύ από τους Έλληνες, από το πώς θα ψηφίσουν σε δυο εβδομάδες, αν θέλουν να διασωθούν.

Αν προκύψει μία κυβέρνηση διατεθειμένη να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα. Θα πρέπει, επαναλαμβάνω, να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε ήταν που αφήσαμε μετέωρη την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Εκείνος ήταν ξεκάθαρος, δώστε μου, έλεγε περισσότερο χρόνο.
Τώρα οι Έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, αλλά και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μέσα σε ένα βράδυ.
Πρέπει αμέσως να πούμε ξεκάθαρα θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, ότι αυτό μπορεί να γίνει αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό πρέπει να γίνει βαθμιαία.

Μέχρι τώρα, δυστυχώς, ασκούμε μόνον πίεση στην Αθήνα.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, αναφέρει ότι δεν βλέπει κατάρρευση του Ευρώ, και παρατηρεί ότι η Μέρκελ δεν έχει πλέον λογικά επιχειρήματα να αρνείται τα ευρωομόλογα.

 Πηγή.         Corriere della Sera

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...