Υπέρ μίας κυβέρνησης προοδευτικής της κεντροαριστεράς ο Φ. Κουβέλης

Θα ήταν ολέθριο να γυρίσουμε στην οικονομική και πολιτική απομόνωση της δραχμής τόνισε ο Φώτης Κουβέλης
Το υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό ενόψει και των εκλογών της 17ης Ιουνίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην Πρωινή Ενημέρωση...

Ο Φώτης Κουβέλης, ανέφερε ότι την επομένη την εκλογών θα ήθελε να υπάρξει μία κυβέρνηση προοδευτική της κεντροαριστεράς, χαρακτήρισε ολέθριο να γυρίσουμε στην οικονομική και πολιτική απομόνωση της δραχμής και άφησε αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για διακυμάνσεις στις θέσεις του.
Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, έχει μία διακύμανση ξεκίνησε από τη μονομερή καταγγελία για να πάει στην τριετή παύση πληρωμών μετά πήγε στην τριετή αναστολή πληρωμών για να φθάσει στο τέλος στη συνολική επανεξέταση.
Αναφερόμενος στο διάστημα που είχε στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας τη διερευνητική, είπε ότι ήταν ευκαιρία για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης αριστεράς που έπρεπε να είχε αδράξει.
Όταν η διερευνητική ήταν στα χέρια του κ. Τσίπρα του είπα προχώρα θα κάνουμε προγραμματική συμφωνία δίνω τη στήριξη μου.
Ειδικότερα για την προγραμματική συμφωνία η οποία θα γινόταν στη βάση μίας πολιτικής που θα υπηρετούσε σταθερά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και θα οδηγούσε σε σταδιακή διαπραγμάτευση για απαγκίστρωση από το μνημόνιο, ανέφερε ότι αν υπήρχε παρασπονδία από το κείμενο αυτό, το επόμενο βήμα θα ήταν να εμφανισθείς μπροστά στο λαό και να πεις ότι η συμφωνία παραβιάσθηκε.
Τι μπορούμε να διεκδικήσουμε ως χώρα
Όσον αφορά στα ζητήματα μπορεί η χώρα να θέσει στην Ευρώπη, ανέφερε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την χρονική επιμήκυνση, το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα αλλά και να ζητήσουμε την άρση της νομοθεσίας που κατέστρεψε τους κατώτατους μισθούς και παρέσυρε το σύνολο των αμοιβών προς τα κάτω
Ερωτηθείς για το τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές σημείωσε με νόημα ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα προκύψουν είναι εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο στοιχείο.
Δεν θα χει αντοχή το μέτωπο της κεντροδεξιάς
Ερωτηθείς για το μέτωπο της κεντροδεξιάς εκτίμησε ότι το μέτωπο που συγκροτεί η ΝΔ δεν έχει αντοχή γιατί γίνεται με όρους πολιτικής συρραφής και όχι πολιτικής σύμπτωσης.
Ερωτηθείς για την πολιτική των συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ και ειδικότερα για τη συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκα Κατσέλη ήταν απόλυτα ξεκάθαρος.
Με τους οικολόγους πράσινους βεβαίως μπροούμε να συνεργαστούμε, είναι όμως δική τους επιλογή να θέλουν να υπερασπιστούν την αυτόνομη παρουσία τους
Για την περίπτωση όμως της Κοινωνικής Συμφωνίας, είπε ότι
« έχουμε αρκετά μεγάλες διαφορές και οι διαφορές δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την οποιαδήποτε συνεργασία»
Δεν φθάνει να κάνεις συνεργασίες για να δίνεις ένα αθροισμα χωρίς συνοχή και προγραμμαιτκή συμφωνία πρόσθεσε.
Ήταν πολιτική επιλογή η προσφυγή Παπανδρέου στο ΔΝΤ
Ο Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε και στην προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στο ΔΝΤ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε να την είχε αποφύγει.
Το έκανε γιατί το επέλεξε όχι γιατί αναγκάστηκε ανέφερε
Επρόκειτο, συμπλήρωσε, για μία απαράδεκτη πολιτική επιλογή ένα εξαιρετικά μεγάλο λάθος, με συνέπειες που μετρώνται αυτήν την ώρα , 30% του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
Μεταρρυθμίσεις με προοδευτική κατεύθυνση
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν προοδευτική κατεύθυνση.
Δεν είναι προοδευτική κατεύθυνση η μεταρρύθμιση όπου με έναν οριζόντιο τρόπο περικόπτεις μισθούς και συντάξεις
Είδατε καμία επένδυση στην Ελλάδα, με αυτήν την περικοπή των μισθών;
Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί αυτήν την ώρα η επιχειρηματικότητα και υποστήριξε την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης με κανόνες και διαφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...