Ντιελνά: «Πολυεργαλείο» το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού

Επισήμως ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου αμυντικού Κλοντ Ντιελνά ο Ολυμπιακός ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.
«Είναι ένα έξυπνο παιδί. Εχει καλό αριστερό πόδι και ενδιαφέρουσα τεχνική για αμυντικό, και είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Τα φυσικά του προσόντα είναι άξια αναφοράς...
Τον δοκίμασα μόνο στη θέση του στόπερ. Εχει προσόντα να παίξει ως αριστερός μπακ ή αμυντικός μέσος, αλλά δεν είχα την πολυτέλεια να κάνω πειράματα. Είναι ένας έξυπνος εργάτης. Είναι καλό παιδί, είναι έξυπνος και δουλεύει πολύ» δήλωσε στην SportDay o Κορσικανός τεχνικός Ζοσέ Πασκουαλετί που είχε υπό τις οδηγίες του τον παίκτη στην Ιστρ.
«Εσείς οι δημοσιογράφοι θέλετε πάντα να συγκρίνετε κάποιον με κάποιον άλλον. Αυτά δεν γίνονται. Αυτό που θα σου πω είναι πως ο Ντιελνά έχει τα προσόντα να εξελιχθεί και να "πιάσει" στον Ολυμπιακό που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι ένα μεγάλο άλμα επιπέδου για τον Κλοντ, πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα. Αν τον βοηθήσει και ο προπονητής, μπορεί να καθιερωθεί, γιατί είναι ένας έξυπνος εργάτης. Σου είπα ξανά είναι γρήγορος, καλός στο κεφάλι και έχει καλό αριστερό. Υστερεί σε αντίληψη, πολλές φορές θέλει να κάνει περισσότερα από όσα μπορεί, όμως αυτό έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό του. Είναι έξυπνος και εξελίσσεται.».
Ο Κορσικανός μίλησε και για τον Φρανσουά Μοντέστο; «Οχι όχι. Τον Μοντέστο τον ξέρω, τον εκτιμώ, αλλά δεν μιλήσαμε. Για να τον πήρε ο Ολυμπιακός πρέπει να τον είδε, να τον τσέκαρε και να εκτίμησε ότι έχει στοιχεία που του αρέσουν. Η δική μου γνώμη θα ήταν περιττή».
ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ
➧Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός. Στα 14 του με τη Ρασίνγκ Παρί ήταν πρώτος σκόρερ σε όλα τα πρωταθλήματα της πρωτεύουσας και είχε μπει στο μάτι των Παρί και Ναντ. Σταδιακά έγινε αριστερός μέσος (Καέν), στα 17 του επέλεξε την Λοριάν αντί για την Αγγλία (Νιούκαστλ, Τότεναμ) και αφού πρώτα έπαιξε αριστερός μπακ, κατέληξε στόπερ στην Ιστρ.
➧Κατάγεται από τη Γουαδελούπη, είναι ξάδερφος του Ρονάλ Ζουμπάρ (Γουλβς), ενώ ο κατά τρία χρόνια μικρότερος αδερφός του (αριστερός χαφ), Ζοέλ, παίζει στην ομάδα Νέων της Καέν.
➧Είδωλό του είναι ο Λιλιάμ Τουράμ και «κολλητός» του ο στόπερ της Μπορντό, Μικαέλ Σιανί. Αγαπημένη του ευρωπαϊκή ομάδα είναι η Αρσεναλ. Εκτός από το ποδόσφαιρο λατρεύει την πυγμαχία και τη γαλλική ραπ.
➧Βασικός ήταν μόνο στην πρώτη του χρονιά στην Ιστρ (2008-09) στην τρίτη κατηγορία, την τελευταία τριετία στη Ligue 2 είχε 21, 24 και 17 συμμετοχές αντίστοιχα. Επειτα από 4 χρόνια άφησε την Ιστρ με 104 συμμετοχές, δύο γκολ και μόνο μία κόκκινη κάρτα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...