ΑΕΚ: «Αργοπεθαίνει» λόγω χρεών

Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον  για την ΑΕΚ η οποία μετά τη μη αδειοδότηση αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης εν όψει της νέας σεζόν.
Χωρίς τα περίπου 4 εκατ. ευρώ του Γιουρόπα Λιγκ, με -20% λόγω παρακράτησης στα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τα οποία έχει ήδη προεισπράξει το 1,25 εκατ. ευρώ, και με μειωμένες πωλήσεις διαρκείας, δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ...

Tο βάρος για το ότι η «Ενωση» μοιάζει να «αργοπεθαίνει» πέφτει στους   Νίκο Νοτιά και  Πέτρο Παππά, με τις επιλογές τους και τον τρόπο που λειτουργούν.
Η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά στο δεδομένο του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και των περιοριστικών όρων στις μεταγραφές.
Όμως για την ΑΕΚ, ο αποκλεισμός από την Ευρώπη μπορεί να είναι το μικρότερο κακό. Οι οφειλές προς το Δημόσιο και πιθανή διάρρηξη του άρθρου 44 ενδεχομένως να διαλύσουν την ομάδα. Τα χρήματα που απαιτούνται για να διευθετηθούν αυτές οι υποχρεώσεις είναι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια.
Αντέκρουσαν το αίτημα αναστολής
Η ΑΕΚ γνώριζε εκ των προτέρων πως το αίτημά της για αναστολή ενός μήνα δεν προβλέπεται στους κανονισμούς αδειοδότησης, επομένως θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει δεκτό.
Πόνταραν, όμως, στην κατανόηση της ΕΠΟ. «Η ΑΕΚ ελπίζει πως η επιτροπή θα αναστείλει έως τις 30 Ιουνίου την εκτέλεση της απόφασής της, γιατί αυτή η αναστολή δεν βλάπτει τα συμφέροντα της ΕΠΟ». Η Ομοσπονδία είχε διαφορετική άποψη, αντικρούοντας το συγκεκριμένο επιχείρημα της ΑΕΚ εντός της αίθουσας, λέγοντας: «Δεν ισχύει πως η ΕΠΟ δεν θα υποστεί οικονομική βλάβη ή ότι δεν κινδυνεύει με δυσφήμηση αν δώσει άδεια με αναστολή στην ΑΕΚ, διότι την 1η Ιουνίου πρέπει να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν δηλώσουμε την ΑΕΚ, πώς θα την αποσύρουμε; Αν γίνει αυτό θα έχει πρόβλημα η επιτροπή αδειοδότησης και θα υπάρχει ο κίνδυνος να αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΟΥΕΦΑ το licencing, οπότε η ΕΠΟ και να θέλει δεν θα μπορεί να βοηθά τις ελληνικές ομάδες».
Κωστένογλου Ενα από τα σοβαρά θέματα της ΑΕΚ είναι και αυτό της παραμονή ή όχι του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο. Σήμερα ο Καβαλιώτης τεχνικός θα έχει συνάντηση με τον Ανδρέα Δημητρέλο, προκειμένου να συζητηθεί αν η σχέση των δύο πλευρών θα συνεχιστεί. Το αν θα βρεθεί η φόρμουλα είναι άγνωστο, όμως πλέον, με το θέμα της αδειοδότησης να έχει κλείσει, η συζήτηση μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη. Ο Κωστένογλου θα ζητήσει κάποιες εγγυήσεις για να συνεχίσει, ενώ πρόθεση από την πλευρά της διοίκησης είναι να γίνει μείωση στο συνολικό κόστος για το προπονητικό τιμ. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...