Βαλτική, Αρκτική Η Απόλυτη Εμπειρία ταξιδιωτικής Aξίας ..Και Καλό Ταξίδι

ΝΕΟ:Σκανδιναβία & Αγ.Πετρούπολη 8 μέρες χωρίς Βίζα!...

 

Το ταξίδι ξεκινά με πρώτο σταθμό την θαυμάσια Στοκχόλμη, η οποία είναι και αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας και μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες διεθνώς. Συνεχίζουμε εν πλω για το Ταλλίν, μία λιγότερο γνωστή αλλά πολύ αγαπητή Βαλτική Πρωτεύουσα και από εκεί στην μεγαλειώδη και επιβλητική Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας! Η Αγ. Πετρούπολη είναι μια από τις σημαντικότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου, και ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πόλους έλξης του κόσμου! Από εκεί κατευθυνόμαστε πάλι εν πλω και αποβιβαζόμαστε στο Ελσίνκι, την δυναμική πόλη του Ήλιου του Μεσονυχτίου!


Αναχωρήσεις Καλοκαίρι 2012
Ιούνιος : Πέμπτη, 21.06.2012
Ιούλιος : Πέμπτη, 19.07.2012
Αύγουστος : Πέμπτη, 16.08.2012

Τιμές κατ’άτομο
8 μέρες
Σε δίκλινο
1.160
Σε μονόκλινο
1.620
Παιδί έως 11 ετών  στο δωμάτιο των γονιών

Επιβάρυνση δίκλινης καμπίνας 21/6
+88€
Επιβάρυνση δίκλινης καμπίνας 19/7 + 16/8
+128€
Φόροι Αεροδρομίων (περίπου )
160€



contact
Το Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1Η, ΠΕΜΠΤΗ, ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Στοκχόλμη.  Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Το υπόλοιπο μέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Στοκχόλμη. Μπορείτε να κάνετε αγορές, (εξαιρετικά κρύσταλλα και υαλικά στα καταστήματα Kosta Boda & Orrefors), αλλά και για επίσκεψη  στα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο ολοκαίνουργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen, το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansen  που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική θέα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2Η, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η προγραμματισμένη ξενάγηση της Στοκχόλμης ακολουθεί. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γνωστή και ως "Βενετία του βορρά" αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας.
Την υπόλοιπη μέρα, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε λίγο ακόμα την υπέροχη Στοκχόλμη. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του πολεμικού πλοίου Vasa (Vasamuseet), το Βασιλικό Παλάτι της Στοκχόλμης (Stockholms Slott), το Βασιλικό δραματικό θέατρο (Kungliga Dramatiska Teatern), το Κτήριο του Κοινοβουλίου (Riksdagshuset), την Μεγάλη πλατεία Stortorget και γενικά να περάσετε χρόνο γνωρίζοντας την πρωτεύουσα.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΗΜΕΡΑ 3Η, ΣΑΒΒΑΤΟ,  ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑΛΛΙΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι της Στοκχόλμης όπου θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο της St. Peter Line, για την Κρουαζιέρα μας στην Βαλτική.  Τα κρουαζιερόπλοια της St. Peter Line πλέουν στην θαλάσσια διαδρομή της Βαλτικής συνδέοντας τη Στοκχόλμη, το Ταλλίν και το Ελσίνκι με την αυτοκρατορική Αγία Πετρούπολη χωρίς την διαδικασία και τα έξοδα της ταξιδιωτικής Βίζας Ρωσίας γιατί η πρόσβαση στη Ρωσία από θαλάσσης δεν απαιτεί Βίζα. Σε αυτό το ταξίδι μας θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυτή τη σύγχρονή πολιτιστική μητρόπολη με ευκολία και άνεση! Τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

ΗΜΕΡΑ 4Η, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑΛΛΙΝ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό στο κρουαζιερόπλοιο και άφιξη στο Ταλλίν. Αποβιβαζόμαστε και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Ταλλίν. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα ξεναγηθούμε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και  χρόνος στην διάθεσή μας για ψώνια και επιστρέφουμε στο κρουαζιερόπλοιο μας και συνεχίζουμε εν πλω. Διανυκτέρευση στις καμπίνες μας.

ΗΜΕΡΑ 5Η, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό στο κρουαζιερόπλοιο και αποβίβαση στην Αγία Πετρούπολη. Στην πανοραμική ξενάγηση που ακολουθεί στην υπέροχη ‘’Βενετία του Βορρά΄,  θα δούμε όλα τα υπέροχα κτίρια που στολίζουν την πρώην πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους, καθώς επίσης και τα κανάλια που διασχίζουν την πόλη και προσδίδουν μια εικόνα από άλλη εποχή.  Στην συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο Ερμιτάζ. Το Ερμιτάζ (Ermitage) είναι το πλέον αναγνωρίσιμο μουσείο τέχνης της Αγίας Πετρούπολης. Ιδρύθηκε το 1764 από την Μεγάλη Αικατερίνη. Αριθμεί  1.057 δωμάτια και τα 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Στη διακόσμηση του ναού συμπεριλαμβάνεται μία σημαντική συλλογή ρώσικης μνημειακής ζωγραφικής του 19ου αιώνα, πολλά αγάλματα, γλυπτά και ανάγλυφα φιλοτεχνημένα από Ρώσους καλλιτέχνες. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 6Η, ΤΡΙΤΗ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΣΙΝΚΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας σήμερα θα δούμε το Φρούριο του Πέτρου και Παύλου που οικοδομήθηκε το 1703 από τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο, με τον Καθεδρικό μεγαλοπρεπή ναό ο οποίος στεγάζει τους τάφους των Ρώσων Τσάρων. Στην συνέχεια, θα πάμε στην περιοχή Πούσκινο, στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, που παλιά ονομαζόταν Τσάρσκογιε Σέλο, για να δούμε  το παλάτι της Μεγάλης Αικατερίνης που δείχνει όλον τον πλούτο της τσαρικής Ρωσίας. Θα μας εντυπωσιάσουν τα πάρκα και τα παλάτια του, ιδιαίτερα της Αικατερίνης της Μεγάλης, με τους κήπους, τα περίπτερα, τις λίμνες και τα γλυπτά του. Το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης  και επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο μας με προορισμό το Ελσίνκι. Διανυκτέρευση στις καμπίνες μας.

ΗΜΕΡΑ 7Η, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΕΛΣΙΝΚΙ
Το πρωί φτάνουμε στο λιμάνι του Ελσίνκι, μέσα από το Αρχιπέλαγος και περνάμε δίπλα από το θαλάσσιο Φρούριο Σουομελίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά. Πρωινό και αποβίβαση στο Ελσίνκι και η επίσημη γνωριμία μας με την «Κόρη της Βαλτικής» ξεκινάει. Θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των βράχων. Μετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο, όπως το καινούργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Kiasma ή το Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας (Suomen kansallismuseo) (είσοδος προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται), ή να περπατήσετε στους δρόμους της πρωτεύουσας αρχιτεκτονικού σχεδίου για το έτος 2012, ή να δείτε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Σκανδιναβίας, το Stockmann. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΗΜΕΡΑ 8Η, ΠΕΜΠΤΗ, ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την  πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω σταθμού.
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Στοκχόλμη και Ελσίνκι  – Αθήνα μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού.
  • 7 διανυκτερεύσεις σε 4* κεντρικά ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη (2 νύχτες ), στο Ελσίνκι (1 νύχτα) και στην Αγία Πετρούπολη (1νύχτα) και σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες στο κρουαζιερόπλοιο της St. Peter Line  (3 νύχτες )
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Ερμιτάζ, στο Φρούριο του Πέτρου και Παύλου, στο παλάτι της Μεγάλης Αικατερίνης.
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Πανοραμικές Ξεναγήσεις Στοκχόλμη, Ελσίνκι , Ταλλίν και Αγία Πετρούπολη με Ελληνόφωνους ξεναγούς.
  • Αρχηγός / συνοδός από την Αθήνα
  • Ενημερωτικό έντυπο προορισμού (3 ημέρες πριν την αναχώρηση)
  • Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης.
  • ‘Ένα γεύμα στο Ταλλίν.
  • Ένα δείπνο στο ξενοδοχείο στο Ελσίνκι.
  • Φόρους αεροδρομίων περίπου 160€
  • Αχθοφορικά – Φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα, τυχόν εισόδους σε μουσεία, προαιρετικές Εκδρομές.
Σημειώσεις
1. Το ταξίδι πραγματοποιείται ως ομαδικό και έχει ελάχιστη συμμετοχή 12 άτομα.
2. Αν κριθεί απαραίτητο, το πρόγραμμα ενδέχεται να μεταβληθεί προς το συμφέρον του γκρούπ και χωρίς να αλλάξουν οι προσφερόμενες υπηρεσίες.
3. Τα ξενοδοχεία είναι Α κατηγορίας (4* ) εντός των πόλεων.
4. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.
5. Παρακαλούμε ζητήστε μας τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής σε οργανωμένο ταξίδι: Ταξίδια - Γενικοί όροι συμμετοχής.

Ξενοδοχεία
Στοκχόλμη : First Hotel Amaranten 4* ή παρόμοιο.
Ελσίνκι : Radisson Blu Royal Hotel, Helsinki 4* ή παρόμοιο.
Αγία Πετρούπολη : Sokos Hotel Vasilievsky 4* ή παρόμοιο.

Αγία Πετρούπολη : Οι κύριοι μήνες για διακοπές στη Ρωσία είναι οι θερμότεροι μήνες του έτους, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, χωρίς να σημαίνει ότι δεν βρέχει ακόμα και τότε. Ακόμα καλύτεροι μήνες για επίσκεψη είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος- Οκτώβριος. Αν δεν είστε μαθημένοι στις σιβηρικές θερμοκρασίες, καλυτέρα αποφύγετε τον πικρό και παγωμένο χειμώνα της περιοχής. Μέσες θερμοκρασίες : Μόσχα  Ιούλιος 22 °C Ιανουάριος -15 °C, Αγ. Πετρούπολη Ιούνιος 22 °C Ιανουάριος -12 °C.
Ελσίνκι: χειμώνας -14 με -3°C, καλοκαίρι  20°C.
Ταλλίν: Ιανουάριος -5, Ιούλιος 18.
Στοκχόλμη: -3°C τον Φεβρουάριο- καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα με μέση θερμοκρασία στους 22°C.
Σε ό,τι αναφορά τη Βίζα Ρωσίας, σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδία (RF Government Resolution №397), οι τουρίστες εξωτερικού και άτομα χωρίς Ρωσική υπηκοότητα που ταξιδεύουν σε πλοία της St. Petr Line μπορούν να εισέλθουν στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης χωρίς Βίζα και να μείνουν στην Ρωσία μέχρι 72 ώρες. Το ταξίδι χωρίς Βίζα σε πλοία της St. Petr Line  μπορεί να διαρκέσει έως 3 ημέρες και όλοι οι επιβάτες είναι υποχρεωτικό να παρουσιάσουν διαβατήριο διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών από την ημέρα αποβίβασης στην Αγία Πετρούπολη. Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την St. Peter Line πρέπει να έχουν κλείσει εκ των προτέρων όλα τα προγράμματα ξενάγησης και εκδρομών γα την Αγία Πετρούπολη. Παρακαλούμε βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Αγία Πετρούπολη Ρωσίας: Το επίσημο συνάλλαγμα είναι το Ρούβλι (RUB), που υποδιαιρείται σε 100 kopeks. Όλες οι μεγάλες πιστωτικές κάρτες είναι δεκτές (Visa and Mastercard)  σε μεγάλα ξενοδοχεία κ.λπ. Είναι δύσκολο να βρείτε ρούβλι εκτός Ρωσίας, αλλά σε όλη την πόλη και στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια συναλλάγματος, ορισμένα από τα οποία λειτουργούν όλο το 24ωρο.
Για να κάνετε συνάλλαγμα θα πρέπει να έχετε μαζί το διαβατήριό σας. Αν τα χαρτονομίσματα έχουν κάποιο ψεγάδι – όπως κάθετα σχίσματα, λεκέδες από μελάνι ή νερό – θεωρούνται άκυρα και δεν θα γίνουν δεκτά στα ανταλλακτήρια.
Όταν ολοκληρώνεται η συναλλαγή εκδίδεται μια απόδειξη. Όλες οι αποδείξεις πρέπει να φυλάσσονται γιατί θα προσκομίσετε στο τελωνείο φεύγοντας από τη χώρα, μαζί με τη δήλωση που συμπληρώσατε κατά την άφιξή σας στη Ρωσία.

Ελσίνκι Φιλανδίας : Ζώνη του Ευρώ.
Ταλλίν Εσθονίας: Ζώνη του Ευρώ.
Στοκχόλμη Σουηδίας: Σουηδική Κορώνα «krona».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...