Ράλι Ακρόπολις Sebastian Loeb. Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε γι' αυτόν

Θεωρείται και είναι το βαρύτερο όνομα στον χώρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Είναι πολυπρωταθλητής με απίστευτα ρεκόρ που δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει κάποιος οδηγός στον άμεσο μέλλον.
Ο λόγος φυσικά για τον Γάλλο οδηγό της Citroen, τον Sebastian Loeb...
Τον οποίο οι Έλληνες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το πρωί της Παρασκευής στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τον χαρισματικό Γάλλο πολυπρωταθλητή; 1. Γεννήθηκε  στις 26 Φεβρουαρίου 1974 στο Χανκονό της Αλσατίας.
2.  Αρχικά, το όνειρο του Loeb, ήταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με την γυμναστική, αλλά το Ράλι τον κέρδισε. Το 1992 τελειώνει το σχολείο, ακολουθώντας κατεύθυνση του ηλεκτρικού μηχανικού. Στις 12 Σεπτεμβρίου 1994 δούλευε σε μια εταιρία, την Σοκάλεκ, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Χαγκιουνάου. Ο σκοπός του, με τα χρήματα που κέρδιζε από την δουλειά αυτή, ήταν να αποκτήσει –πράγμα που έγινε- μια Ferrari Testarossa 512 TR που την είχε «ερωτευθεί».
3. Η ενασχόληση του με τους αγώνες αυτοκινήτου ξεκίνησε το 1998. Την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα WRC την έκανε το 1999 στο Ράλλυ Καταλούνια. Σήμερα, ο Loeb θεωρείται (και είναι) ο κορυφαίος οδηγός ράλλυ όλων των εποχών.
4. Τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) το κατέκτησε το 2004. Ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2002, στην Γερμανία, είχε κατακτήσει την πρώτη του νίκη σε αγώνα WRC.
5. Από το 2004 μέχρι και το 2011 είναι ο μόνιμος Παγκόσμιος Πρωταθλητής και οι 8 τίτλοι που έχει κατακτήσει αποτελούν ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί.

6. Ο Loeb έχει εκκινήσει σε 156 αγώνες, έχει νικήσει σχεδόν στους μισούς , 70, ενώ 106 φορές έχει ανέβει στο πόντιουμ και έχει κερδίσει 831 ειδικές διαδρομές. 7. Στο ξεκίνημα της καριέρας του στο WRC ο Loeb θεωρούνταν και ήταν σπεσιαλίστας στις ασφάλτινες διαδρομές. Σήμερα βεβαίως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
8. Στις 27 Μαΐου 2009, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί απένειμε στον Λεμπ τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, ενώ συγχρόνως ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι μέλος μιας ομάδας 54 κορυφαίων αθλητών οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να υπηρετούν την ειρήνη στον κόσμο μέσω του αθλητισμού.
9. Το 2006 κατέκτησε το πρωτάθλημα, παρακολουθώντας τον αγώνα που του έδωσες τον τίτλο από το σπίτι του. Και γιατί συνέβη αυτό; Επειδή είχε σπάσει το χέρι του και   δεν μπορούσε να οδηγήσει. Είναι επίσης χαρακτηριστικό στοιχείο για τον Γάλλο το γεγονός ότι αγωνίζεται συνεχώς με την ίδια ομάδα, αυτή της Citroen.
10.  Ο Loeb είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Σεβερίν και έχουν μια κόμη την Βαλεντίν.   Η Σεβερίν εγκατέλειψε το επάγγελμά της προκειμένου να ασχοληθεί με την προώθηση της εικόνας του «Σεμπ».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...