Θεία… δίκη για Ιταλία

Η Ιταλία έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίνεται στους ημιτελικούς του EURO 2012, επικρατώντας 4-2 στα πέναλτι της Αγγλίας. Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα. Στην τετράδα, οι "Ατζούρι" θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανία, την Πέμπτη στη Βαρσοβία...


Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν "εκρηκτικό". Στο 3΄ ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με "κεραυνό" από 25 μέτρα, "τραντάζει" το δοκάρι του Τζο Χαρτ, ενώ στο 5΄ ο Μπουφόν πραγματοποιεί... εξωπραγματική απόκρουση σε εξ επαφής σουτ του Γκλεν Τζόνσον, που βρισκόταν ακάλυπτος στη μικρή περιοχή. Η Ιταλία επέβαλε το ρυθμό της και με κινητήριο μοχλό τον Αντρέα Πίρλο, στρίμωξε τους Αγγλους στην περιοχή τους. Ο Πίρλο ήταν αυτός που με μπαλιά 40 μέτρων έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπαλοτέλι, όμως αυτός καθυστέρησε και ο Τέρι τον πρόλαβε στο 22΄. Στο 41΄ ο Τζόνσον έβαλε την τελευταία στιγμή την προβολή στον Μπαλοτέλι που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ενώ στο 48΄ ο Ντε Ρόσι ξεχασμένος στη μικρή περιοχή, μάλλον δεν το πίστευε κι ο ίδιος, και... κατάφερε να αστοχήσει. Στο 51΄ ο Χαρτ απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι και στη συνέχεια ο Μοντολίβο αστόχησε από κοντά, πιεζόμενος από τον Τέρι.

Με δύο ταυτόχρονες αλλαγές (Γουόλκοτ, Κάρολ), ο Ρόι Χότζσον προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, που έως τότε ήταν... γαλάζια. Η έμπνευση απέδωσε, αφού η πίεση χαλάρωσε και η αγγλική άμυνα πήρε ανάσες. Βέβαια, οι "Ατζούρι" εξακολουθούσαν να είναι ανώτεροι και να διατηρούν το παιχνίδι υπό τον απόλυτο έλεγχό τους και στο 89΄ ο Νοτσερίνο ήταν έτομος να τους δώσει την πρόκριση, όμως ο Τζόνσον τον πρόλαβε με υπερένταση. Στο 93΄ ο Ρούνι με ανάποδο ψαλίδι λίγο έλειψε να προκαλέσει... εμφράγματα, αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα κι έτσι ο προημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί δεν έγινε κάτι σπουδαίο, με εξαίρεση μια σέντρα του Ντιαμάντι στο 101΄, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, κι έτσι ξεκίνησε η... "ψυχοβγαλτική" διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Μπουφόν απέκρουσε το κρίσιμο σουτ του Ασλεϊ Κόουλ και ο Ντιαμάντι έστειλε την Ιταλία στους "4". Της το χρωστούσε η τύχη, όχι μόνο λόγω της ανωτερότητάς της στο σημερινό ματς, αλλά και γιατί στην προηγούμενη διοργάνωση, στο EURO 2008 και στις 23/6/2008 είχε αποκλειστεί από την ίδια ακριβώς φάση, με το ίδιο σκορ (0-0 και 4-2 στα πέναλτι) από την Ισπανία.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μπαλοτέλι    1-0
Τζέραρντ    1-1
Μοντολίβο    άουτ
Ρούνεϊ        1-2
Πίρλο    2-2
Γιάνγκ    δοκάρι
Νοτσερίνο    3-2
Κόουλ    απόκρουση Μπουφόν
Ντιαμάντι    4-2

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...