Παρέμβαση Παπούλια για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια

Η πολιτική ανάπτυξης με ιεράρχηση των δαπανών και η καταπολέμηση της ύφεσης, είναι οι βασικοί στόχοι της Ελλάδας, τόνισε, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας..

Οπως είπε ο κ.Παπούλιας στο συμβούλιο των ευρωπαίων ηγετών, οι πόροι που διατίθενται για την ανάπτυξη πρέπει να είναι επαρκείς και πρόσθεσε ότι για να πετύχουν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής χρειάζεται δίκαιη κατανομή των κονδυλίων.
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε πως η πρόκληση για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες, είναι πώς θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από τα κοινοτικά κονδύλια.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η εκτίμηση που θα γίνει για την κατανομή των κονδυλίων, θα πρέπει να βασίζεται στα πιο πρόσφατα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση.
Παρέμβαση Παπούλια για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια
Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι τα κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σύντομη συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.
Επίσης, ο Κάρολος Παπούλιας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...