Αλεξίου - Γαλάνη, Πρωτοψάλτη - Ρεμπούτσικα, Αρβανιτάκη - Στόκας, Αδελφοί Κατσιμίχα, Πλιάτσικας - Ζουγανέλη, είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που θα δώσουν συναυλίες ανά την Ελλάδα

Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα, Βεάκειο (17/7), Θέατρο Βράχων (5/9)
Με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει «κόκκινο» και το μέλλον της χώρας να βρίσκεται στον αέρα, η ψυχαγωγία «παλεύει» να κρατηθεί, να λειτουργήσει, να προσφέρει και να κερδίσει...
Κι αν πριν από λίγα χρόνια τα σχέδια για καλοκαιρινές βραδιές διασκέδασης ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης σε σχεδόν όλες τις παρέες, φέτος τα σχέδια αυτά μοιάζουν, για πολλούς, πολυτέλεια. Ακόμη κι εκείνοι που θα καταφέρουν να βγουν, θα το κάνουν με ιδιαίτερη φειδώ και οι επιλογές θα είναι λίγες και συγκεκριμένες...
Μέσα στη θολή αυτή ατμόσφαιρα ξεκίνησε το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, το οποίο είναι σαφώς «φτωχότερο», τόσο σε αριθμό σχημάτων όσο και και αριθμό συναυλιών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τις τιμές των εισιτηρίων κατά πολύ μειωμένες -σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση φτάνει και το 50%- όλοι όσοι εργάζονται στον χώρο της παραγωγής μουσικών εκδηλώσεων φιλοδοξούν να βρουν ακροατές για τα τραγούδια τους.
Και παρά το γεγονός ότι η απόφαση μιας καλοκαιρινής περιοδείας το φετινό καλοκαίρι αποτελεί μεγάλο ρίσκο, οι Ελληνες καλλιτέχνες δείχνουν να μην το βάζουν κάτω. Υπερασπίζονται τη δουλειά τους, το μεράκι τους αλλά και την ανάγκη του κόσμου για ψυχαγωγία, παρότι γνωρίζουν καλά ότι το οικονομικό αντίκρισμα θα είναι φέτος πιο χαμηλό παρά ποτέ.
  Αλκίνοος Ιωαννίδης (Βύρωνας 26/6, Πάτρα 22/6)


Αλκίνοος Ιωαννίδης (Βύρωνας 26/6, Πάτρα 22/6)
Τα ονόματα της πρώτης γραμμής του ελληνικού τραγουδιού δίνουν το «παρών» στο φετινό συναυλιακό καλοκαίρι.
  • Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη, οι οποίες έσμιξαν μετά από πολλά χρόνια την άνοιξη στη σκηνή του Παλλάς, αποφάσισαν να μεταφέρουν το κοινό μουσικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα από συναυλίες που θα δώσουν σε διάφορες περιοχές. Το ξεκίνημά τους θα γίνει με δύο μουσικές βραδιές, στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στον Βύρωνα. Θα τραγουδήσουν επίσης σε Καλαμάτα (9/7), Λάρισα (11/7), Νεστόριο (4/8), Ηράκλειο Κρήτης (6/8), Νίκαια (8/9), Θεσσαλονίκη (29/9) κ.α.
  • Για ένα ακόμη καλοκαίρι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την κρυστάλλινη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Η ερμηνεύτρια θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Μπάμπη Στόκα σε μια σειρά συναυλιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μουσικό ταξίδι τους θα ξεκινήσει στις 23 Ιουνίου από την Καλαμάτα, ενώ θα ακολουθήσουν εμφανίσεις τους στις 3 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη και στις 13 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη του Βύρωνα.
  • Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα αποφάσισαν να γυρίσουν μαζί την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι για να παρουσιάσουν τα τραγούδια από τη νέα κοινή δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Για πού τραβάς ελπίδα». Από τις μεγάλες τους συναυλίες θα είναι αυτή στο Βεάκειο Θέατρο (17/7) και στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη (5/9).
  • Στη σκηνή θα βρεθούν και οι Αδελφοί Κατσιμίχα. Με νέο άλμπουμ, το «Beat Poetry», το οποίο ο Χάρης και ο Πάνος ηχογράφησαν μαζί μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. Θα τους βρείτε στις 20 Ιουνίου, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και στις 11 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου.
  • Με ενδιαφέρον περιμένουμε και την πρώτη σύμπραξη του Φίλιππου Πλιάτσικα και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Οι δυο τους θα ενώσουν τις φωνές και τα τραγούδια τους σε μια σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτή στις 18 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.
  • Τα 30 χρόνια μουσικής πορείας του γιορτάζει φέτος ο Νίκος Πορτοκάλογλου με συναυλίες στην Τεχνόπολη (20/6), στον «Μύλο» Θεσσαλονίκης (2/7) κ.ά.
  • Πιστός στο καλοκαιρινό ραντεβού του με το κοινό θα είναι και ο Σωκράτης Μάλαμας, ο οποίος έχει προγραμματίσει μεταξύ άλλων και μια συναυλία στις 29 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
  • Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα τραγουδά όλο το καλοκαίρι «Θάρρος η Αλήθεια» έχοντας στο πλευρό του τη Βαλάντω, στην οποία μάλιστα ο ίδιος έχει γράψει κι ένα καινούργιο τραγούδι. Η πρώτη του συναυλία θα γίνει στις 23 Ιουνίου, στην παραλία του Αλίμου ενώ έχει προγραμματιστεί και συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τις 25 Ιουλίου. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα τραγουδήσει στον Βύρωνα.
  • Στις 7 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά θα δοθεί μία από τις κεντρικές συναυλίες του Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος παράλληλα θα δώσει κάποιες συναυλίες και με την Εστουδιαντίνα.
Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ
Το δικό του μουσικό ταξίδι ετοιμάζει αυτές τις ημέρες και ο Μάριος Φραγκούλης. Ο ερμηνευτής θα παρουσιάσει το μουσικό του πρόγραμμα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Πάτρα 2/7, Παπάγου 4/7, Θάσος 11/7). Ο Θάνος Μικρούτσικος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή με τη Μαρία Φαραντούρη στις 5 Ιουλίου, στο Βεάκειο Θέατρο, όπου στις 10 Ιουλίου, θα φιλοξενηθεί και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα δώσει συναυλίες (Βεάκειο 18/7, Καλαμάτα 22/7, Βόνιτσα 29/7, Κηφισιά 30/7 κ.ά.). Συναυλίες θα δώσουν επίσης ο Αλκ. Ιωαννίδης (Βύρωνας 26/6, Πάτρα 22/6), ο Γ.Αγγελάκας (Βεάκειο 24/7, Αιγάλεω 27/8, Γαλάτσι 8/9), ο Π. Θαλασσινός (Θέατρο Πέτρας 14/7), ο Δ. Μπάσης με τη Μ. Ασλανίδου (Πέτρα 21/7, Μονεμβασιά 23/7, Ρέθυμνο 5/8, Καρδίτσα 11/8), ο Μ. Στρατής με τον Ησ. Ματιάμπα και τον Π. Τσακαλάκο (Ρέθυμνο 30/6, Γκάζι 10/7), η Ελ. Βιτάλη, ο Ορφ. Περίδης, η Ν. Μποφίλιου και ο Γ. Μαζωνάκης (Κατερίνη 23/6, Καλαμάτα 29/6, Πάργα 13/7 και Χαλκιδική 14/7).
Ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ
Συναυλία θα δώσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, στις 9 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο. Θα συμμετέχουν οι Adamo, Παπακωνσταντίνου, Φαραντούρη κ.ά.
Επίσης ο Γιάννης Σπανός θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στις 26 Ιουλίου, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι Τσανακλίδου, Κραουνάκης, Μητσιάς, Δήμου κ.ά.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...