Ο Δρ. James Mwangi "Επιχειρηματία της Χρονιάς" τραπεζίτης από την Κένυα

Το βραβείο «Παγκόσμιος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2012 απονεμήθηκε από την Ernst & Young στον Δρ. James Mwangi, διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή της Equity Bank Limited στην Κένυα, σε μια εντυπωσιακή τελετή στην αίθουσα Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο...
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δρ. James Mwangi επιλέχθηκε μεταξύ 59 φιναλίστ από 51 χώρες που διεκδικούσαν τον τίτλο και οι οποίοι είχαν ήδη εκλεγεί ως «Επιχειρηματίες της Χρονιάς» από την Ernst & Young στην χώρα  τους.
Ο Δρ. James Mwangi θεωρείται υπεύθυνος για την «μετάλλαξη» της Equity Bank από ένα ασήμαντο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε μία εισηγμένη εμπορική τράπεζα. Επίσης, έχει θεσπίσει στην τράπεζα το στρατηγικό στόχο να αλλάξει τη ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο προσφέροντάς τους πρόσβαση σε σύγχρονες, ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες οι οποίες μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες. 
Η τράπεζα, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό πελατών και η μεγαλύτερη με πλειοψηφική Αφρικανική συμμετοχή στην Ανατολική και Κεντρική Αφρική, δραστηριοποιείται περιφερειακά και στην Ουγκάντα, το Νότιο Σουδάν, τη Ρουάντα και την Τανζανία.
Οι πάνω, από 7 εκατομμύρια τραπεζικοί της λογαριασμοί, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των λογαριασμών στην Κένυα. Μέσω του προγράμματος στρατηγικής κεφαλαιοποίησης, η Equity Bank κατάφερε να προσελκύσει την μεγαλύτερη ενιαία εισφορά κεφαλαίου στην ιστορία της Ανατολικής και Κεντρικής Αφρικής (Η.Π.Α. $ 180 εκατ.) από την Helios EB.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...