Sunday Times: εμπλέκουν την Ελλάδα σε μαύρη αγορά εισιτηρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες Το δημοσίευμα εμπλέκει και τον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Καπράλο

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, εμπλέκουν σε σκάνδαλο μαύρης αγοράς εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων, οι «Sunday Times» σε δημοσίευμα με τίτλο «Μαζική "μαύρη αγορά" στα εισιτήρια των Ολυμπιακών του 2012»...

Πενήντα τέσσερις χώρες -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- φέρονται να διαθέτουν τα «μαγικά χαρτάκια» με παράνομο τρόπο στο εξωτερικό, που σημαίνει μεγάλο ποσοστό κέρδους (έως και 10πλάσια τιμή).
Μάλιστα, στο δημοσίευμα εμπλέκεται και το όνομα του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρου Καπράλου, ο οποίος παρουσιάζεται σε κρυφά μαγνητοσκοπημένη συνομιλία με Βρετανούς δημοσιογράφους -που προσποιούνταν τους εκπροσώπους μεσανατολικής εταιρίας- να παραδέχεται ότι η υπεύθυνη εταιρεία διανομής των εισιτηρίων που αναλογούν στην ελληνική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τα προμηθεύει με τρόπο αμφιλεγόμενο έως παράτυπο στο εξωτερικό.
Οι «Sunday Times», πάντως, έχουν καταθέσει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τα ευρήματά της δίμηνης ενασχόλησης τους με το θέμα, με τη ΔΟΕ να έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες της, ενώ σε νεότερο δημοσίευμα τους αναφέρουν ότι η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου διέψευσε τις φήμες για εμπλοκή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή κάθε χώρας μπορεί να προμηθευτεί συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων και να τα διαθέσει μόνο στην εγχώρια αγορά της. Το σημερινό θέμα βγήκε στην επιφάνεια περίπου ένα μήνα μετά από την παραίτηση στελέχους της ουκρανικής Ολυμπιακής επιτροπής, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε στην προσπάθειά του να αγοράσει επιπλέον εισιτήρια για να τα διαθέσει στη «μαύρη αγορά».
Από την άλλη, υπάρχει και η ελληνική εκδοχή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του κ. Καπράλου με τους εν λόγο δημοσιογράφους, έγινε με θέμα όχι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά τους Χειμερινούς του Σότσι και ότι στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΟΕ, παρέπεμψε τους συνομιλητές του στη ΔΟΕ για την επίσημη διαδικασία που ακολουθείται.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...