Εuro 2012 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Το φέρουν βαρέως οι Άγγλοι. Πατέρες μεν και πρώτοι διδάξαντες, αλλά οι περισσότεροι καλοί μαθητές τους έχουν ξεπεράσει...
Η Αγγλία έχει να υπερηφανεύεται μόνο για τη κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966. Κατά τα άλλα, η 3η θέση στο Μουντιάλ του 1990 και η συμμετοχή στα ημιτελικά του Euro 1968 και 1996, αποτελούν τις επιτυχίες τους, σε ένα πενιχρό για το ποδοσφαιρικό στάτους της χώρας. Ακόμη και σε περιόδους που οι Άγγλοι παρέταξαν εξαιρετικό από άποψης παικτών σύνολο, βρήκαν τον τρόπο να αποτύχουν. Άλλοτε παταγωδώς και άλλοτε στις λεπτομέρειες.
Η πρόσληψη Καπέλο υποτίθεται πως θα έφερνε την ανάταση της Εθνικής Αγγλίας, αλλά ο Ιταλός ουσιαστικά απέτυχε. Η Ομοσπονδία χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του και το έπραξε μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει το Euro. Η πρόσληψη  του Ρόι Χότζον αποτέλεσε έκπληξη.
Τι μπορεί να κάνει η Αγγλία στα γήπεδα της Ουκρανίας καταρχήν; Πόσο ισχυρή και ικανή είναι.  Η καθυστερημένη πρόσληψη προπονητή είναι ένα επιπλέον μείον, σε μία ομάδα που ψάχνει να διώξει από πάνω της την ταμπέλα του looser. Καταρχήν πρέπει να καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση. Και δεν θα είναι εύκολο απέναντι στη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ουκρανία.
Η κλήση των 23 παικτών για τη τελική φάση προκάλεσε εκπλήξεις. Ο Χόντζον απέκλεισε τον Ρίο Φέρντιναντ, όπως και τους Ρίτσαρντς, Λένον. Την ίδια στιγμή πόνταρε σε νεαρά φρέσκια πόδια, όπως του Τσάμπερλεϊν της Άρσεναλ και του Γουέλμπεκ της Γιουνάιτεντ, αλλά όχι στον Στάριτζ της Τσέλσι. Ο τεχνικός της Αγγλίας έχρισε αρχηγό της ομάδας τον Στίβεν Τζέραρντ. Κατά τα άλλα στο Εuro θα είναι η παλαιά φρουρά των Τέρι, Λάμπαρντ, Μπάρι, Άσλι Κόουλ και Ρούνι. Ο τελευταίος θα απουσιάσει από τα δύο πρώτα παιχνίδια λόγω τιμωρίας (αποβολή στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών και άρα ο Χότζον πρέπει να βρει λύση. Ο Χαρτ είναι μία πολύ περίπτωση πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο Γιανγκ ίσως αποδειχτεί στον παίκτη βαρόμετρο. Θα αναμένουμε με περιέργεια τη παρουσία των λιονταριών. Που πάντα βρυχώνται, αλλά δεν συνήθως δεν δαγκώνουν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...