Forza... España! (videos) Η Ισπανία επικράτησε της Ιταλίας με 4-0 στον τελικό του Euro και αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Σε μία σπουδαία βραδιά για την Ισπανία, οι "φούριας ρόχας" συνέτριψαν την εθνική ομάδα της Ιταλίας με 4-0, και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος...

Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την άτυχη Ιταλία να δέχεται νωρίς το πρώτο γκολ, αλλά και να μην μπορεί να απαντήσει πριν το σκορ πάρει διαστάσεις θριάμβου για τους Ίβηρες.
Η Ιταλία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 62' όταν ο Τιάγκο Μότα τραυματίστηκε, και ο Πραντέλι δεν είχε αλλαγές για να κάνει, αφού είχε εξαντλήσει και τις τρεις!
Ο αγώνας
Η Ισπανία ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, και απείλησε την εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν με τον Τσάβι να αλλάζει ωραία την μπάλα με τον Φάμπρεγας, και να πιάνει ένα ωραίο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιταλού τερματοφύλακα.
Με τη συμπλήρωση του 14ου λεπτού της αναμέτρησης, ο Φάμπρεγας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, και ο Νταβίντ Σίλβα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.
Τη "χτύπησε" η ατυχία
Η Ιταλία προσπάθησε να απαντήσει με τον Κασάνο, αλλά το σουτ που δοκίμασε από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Κασίγιας.
Ο Κιελίνι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 21' για να περάσει στη θέση του ο Μπαλτσαρέτι, καθώς ο στόπερ της Γιουβέντους αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο, αφού είχε τραυματιστεί στο ματς με την Ιρλανδία.
Η Ιταλία έψαξε την ισοφάριση και απείλησε ξανά με τον Κασάνο να απειλεί μέ νέο σουτ στο 33' ενώ πέντε λεπτά ο Μπαλοτέλι απείλησε επίσης με μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.
Ακόμα κι αν "Σκουάντρα Ατζούρα" έχανε τις ευκαιρίες, η Ισπανία ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ζόρντι Άλμπα να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπουφόν μετά από κάθετη του Τσάβι, και πλασάροντας τον Ιταλό τερματοφύλακα, έκανε 2-0.
Οι "ατζούρι" είχαν τη διάθεση να ψάξουν το γκολ κατευθείαν στο δεύτερο μέρος, και στο 46' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντι Νατάλε να πιάνει ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε όμως λίγο πάνω από το δοκάρι του Κασίγιας.
Στη συνέχεια η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, και η Ιταλία στάθηκε άτυχη γιατί και ο Τιάγκο Μότα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο τραυματίας, με τον Πραντέλι να μην έχει άλλες αλλαγές, συνεπώς η Ιταλία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 62'!
Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη!
Στο 80' ο Τσάβι έκανε τρομερή κάθετη πάσα στον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος πλάσαρε με επιτυχία τον Μπουφόν, κάνοντας το 3-0, και τελειώνοντας και στην ουσία τον τελικό.
Ο Ισπανός στράικερ είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε και το τέταρτο γκολ που συμπλήρωσε το ισπανικό "καρέ".
Ο Τόρες βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν, έστρωσε την μπάλα στον Χουάν Μάτα, ο οποίος πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε):
Κασίγιας, Άλμπα, Πικέ, Ράμος, Αρμπελόα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (75’ Τόρες), Σίλβα (59’ Πέδρο).
ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι (21’ λ.τ. Μπαλτζαρέτι), Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Αμπάτε, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Μοντολίβο (56’ Μότα), Κασάνο (46’ Ντι Νατάλε), Μπαλοτέλι.
Original Video- More videos at TinyPic phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...