OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ


Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, και οκτώ τραυματίστηκαν από την πτώση χιονοστιβάδας κοντά στο Σαμονί στις Γαλλικές Άλπεις.
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς (δεξιά)

Στις Βρυξέλλες μετέβη την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει την κριτική από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκστρατεία δίωξης που έχει ξεκινήσει κατά του προέδρου Τραϊάν Μπασέσκου.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι δήλωσε την Τετάρτη ότι θα επιδιώξει να επιλύσει την κρίση που έχει ξεσπάσει γύρω από τη διάλυση του Κοινοβουλίου με διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και τις δικαστικές αρχές της χώρας

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενημέρωσε την Τετάρτη ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν ο οποίος είχε τις προηγούμενες ημέρες επαφές με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στην Δαμασκό, καθώς και στο Ιράν και στο Ιράκ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εξεύρεση λύσης στην εμφύλια κρίση στη Συρία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2012 15:58 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11/07/2012 17:16Σχόλια (2)
Πορεία προς τη Μαδρίτη πραγματοποίησαν οι ισπανοί μεταλλωρύχοι σε μια προσπάθειά τους να διαμαρτυρηθούν για την ολοένα μεγαλύτερη λιτότητα και την ανεργία. Ορισμένοι από αυτούς ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ άλλοι προτίμησαν να πραγματοποιήσουν πορεία 33 χιλιομέτρων, σε λιγότερο από επτά ώρες, μεγάλο μέρος της υπό τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της κεντρικής Ισπανίας.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι διόρισε τον τεχνοκράτη υφυπουργό Οικονομίας Βιτόριο Γκρίλι ως υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το Ιράν είναι σήμερα «100 φορές πιο ισχυρό» από ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια, παρά τις δυτικές κυρώσεις που έχει αναγκαστεί να αντιμετωπίσει έπειτα από την ισλαμική επανάσταση του 1979, υποστήριξε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2012 15:49Σχολιάστε
Οι κινεζικές Αρχές κατέβαλαν 70.000 γουάν (8.970 ευρώ) σε μια γυναίκα που είχε εξαναγκαστεί σε άμβλωση στους επτά μήνες της κύησης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της, προσθέτοντας ότι το ποσό αυτό δεν αποτελεί επαρκή αποζημίωση για την οδύνη που υπέστη η γυναίκα.
Η επαρχία της Τσιουάουα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την πρωτοφανή ξηρασία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2012 15:31Σχολιάστε
Στην επαρχία Τσιουάουα στο Μεξικό ισχύει η γνωστή παροιμία «όπου φτωχός κι η μοίρα του»: δεν τους έφταναν οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά προς κι από τις ΗΠΑ, η περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες μαστίζεται κι από μια πρωτοφανή ξηρασία.
Το φημισμένο τζαμί Τζινγκαρεϊμπέρ στο Τιμπουκτού

Συνεχίζονται αμείωτοι οι βανδαλισμοί χώρων λατρείας από τους ένοπλους ισλαμιστές της οργάνωσης Ανσαρ Ντιν (Υπερασπιστές του Ισλάμ), στο βόρειο Μαλί. Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης όταν περίπου δέκα αντάρτες έφτασαν με θωρακισμένο φορτηγό, οπλισμένοι με τσάπες και αξίνες, κατέστρεψαν δύο τάφους πλησίον του τζαμιού Τζινγκαρεϊμπέρ στη πόλη Τιμπουκτού, ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν διάφορα καλλιτεχνήματα που στόλιζαν τα μαυσωλεία και τα έβαλαν σε φορτηγά.

Την παραβατική, αντιμεταναστευτική δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως, με δεύτερο δημοσίευμα της μέσα σε δυο μήνες, η αμερικανική εφημερίδα New York Times. Στο ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας σημειώνεται πως λίγες μόλις ημέρες μετά την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος στην ελληνική Βουλή με 18 έδρες, πολλές «ομάδες πολιτών» που έχει δημιουργήσει η οργάνωση συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον μεταναστών, με αποκορύφωμα την έφοδο χρυσαυγιτών με μηχανές σε σπίτια Πακιστανών στη Νίκαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...