Άνετα χιονισμένα σαλέ

Η απομόνωση δεν ήταν ποτέ τόσο προκλητική. «Αγκαλιάστε» τον χειμώνα σ’ αυτά τα βελούδινα σαλέ..


Υπάρχει κάτι το τεράστια απολαυστικό στα χιονισμένα διαλείμματα, ακόμα κι αν δεν είστε σκιέρ. Εκτός από το extreme, όμορφο τοπίο, είναι και το κοντράστ του κρύου και της ζέστης. Μία αχνιστή κούπα ζεστής σοκολάτας είναι πιο νόστιμη όταν το τοπίο είναι καλυμμένο από χιόνι και πάγο.
Γι΄αυτό αρπάξτε μία κουβέρτα και ετοιμαστείτε να χουζουρέψτε κοντά σε μία δυνατή φωτιά, καθώς το HolidayLettings.com αποκαλύπτει τα 11 κορυφαία χειμερινά σαλέ για ένα σύντομο ή μεγάλο διάλειμμα στην Ευρώπη.

Δεν θα μπορούσατε να ζητήσετε περισσότερα από αυτό το βραβευμένο σαλέ: καταπληκτική θέα, δωμάτια όλο στυλ και απέχει μόλις δύο λεπτά από τις πίστες με τα ski bus. Έχει eco-friendly design και χλιδάτο στην όψη. Υπάρχει ένα μεγάλο πέτρινο τζάκι για να κάνει τα πράγματα άνετα και κινηματογραφικά και μουσικά συστήματα για νυχτερινό ξεφάντωμα.
Για τα παιδιά (ακόμα και για τους μεγάλους) υπάρχει ένα games room με ποδοσφαιράκι, ένας χώρος γυμναστικής και μία ζεστή μπανιέρα. Το πατινάζ στον πάγο, το «cross-country» σκι και το έλκυθρο με σκύλους είναι επίσης σε προσφορά.


Το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο έχουν καλύτερη γεύση όταν έχεις για background αυτή την εντυπωσιακή θέα προς το βουνό.
Το ίδιο το σαλέ έχει παραδοσιακό design, όμως έχει την πρόσθετη τύχη να είναι πλήρως εκμοντερνισμένο και πρόσφατα ανακατασκευασμένο. Πάρτε εννέα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και όλοι εσείς οι 10 μπορείτε να ξαπλάρετε δίπλα από μία τεράστια ξυλίνη φωτιά.Λεπτομέρειες: κοιμίζει μέχρι 10 άτομα (υπάρχουν τέσσερις κρεβατοκάμαρες, από 700 ευρώ την εβδομάδα κατά την διάρκεια της peak season.





Λατρεύουμε την συμβουλή που συνοδεύει αυτή την ιδιοκτησία: «Αστοί προσέχετε τις περιττώματα των αγελάδων, τις μύγες και τις μηχανές για άρμεγμα, καθώς υπάρχει μία φάρμα απέναντι από την ιδιοκτησία».

Αυτός ο 400 ετών αχυρώνας είναι το απόλυτο χειμερινό σαλέ, που διαθέτει μεγάλους, «πλαδαρούς» καναπέδες για να «βουλιάξεις» μετά από μία σκληρή ημέρα από mountain bike ή ιππασία. Το πιο κοντινό θέρετρο για σκι είναι το Nassfeld, που απέχει δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο. Το καλύτερο είναι πως μπορεί είναι self catering ή πλήρως catered.

Λεπτομέρειες: κοιμίζει μέχρι τέσσερα άτομα (σε τέσσερις κρεβατοκάμαρες), από 1000 λίρες την εβδομάδα κατά την χειμερινή περίοδο.


Ένα νέο χλιδάτο σαλέ στις Ελβετικές Άλπεις, το σαλέ Jean είναι υπέροχο για ζευγάρια που κάνουν διακοπές μαζί και θέλουν ιδιωτική ζωή δίχως ενοχλήσεις.
Υπάρχουν πέντε κρεβατοκάμαρες και μπάνια, ενώ το lounge έχει ψηλά ταβάνια. Για τους freaks της καθαριότητας, υπάρχει ένα σάουνα και μέχρι κι ένα «boot room».
Μπορείτε να το κλείσετε με self-catering, όμως, εάν θέλετε μπορείτε να το νοικιάσετε με μία ποικιλία από υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων την εξασφάλιση
ski passes, babysitting και υπηρεσίες φροντίδας για τα παιδιά και εβδομαδιαίo shopping delivery.
Λεπτομέρειες: Κοιμίζει μέχρι 12 άτομα (με πέντε κρεβατοκάμαρες) από 4.500 λίρες την εβδομάδα την peak season.

Οι Σλοβάκοι μπορεί να είχαν τις όμορφες χιονισμένες πλαγιές τους μόνο για τον εαυτό τους μέχρι πρόσφατα, τώρα όμως που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει χωνέψει
πόσο λογικό είναι το κόστος του σκι στην Σλοβακία, συγκριτικά με άλλους
περίφημους προορισμούς για σκι, τα θέρετρα της χώρας έχουν γίνει λίγο πιο πολυάσχολα.
Όμως η τοποθεσία αυτού του όμορφου σαλέ, που είναι φτιαγμένη από εξ ολοκλήρου φυσικά υλικά, είναι μοναδική, αφού βρίσκεται σε μία περιοχή όπου δεν έχει ξενοδοχεία. Παρά την απομονωμένη τοποθεσία του, είναι πολύ καλά εξοπλισμένο, και κοντά στα πίστες του σκι αφού απέχουν μόλις 15 λεπτά οδήγησης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για να απολαύσετε cross-country σκι και έλκυθρα με σκύλους.
Λεπτομέρειες: Κοιμίζει μέχρι οκτώ άτομα (σε τέσσερα κρεβατοκάμαρες) από 980 λίρες την εβδομάδα την peak season.

Πρώτα απ' όλα η τοποθεσία. Το σαλέ Isabella βρίσκεται στην καρδιά των Άλπεων, μόλις από πάνω από το αξιολάτρευτο χωριό Samoens. Έχει επίσης μαγική θέα προς τη κοιλάδα, έτσι το σαλέ πλημμυρίζει με φως τις ηλιόλουστες μέρες. Κατά δεύτερο λόγο, το ίδιο το σαλέ. Παλιότερα υπήρξε μία παλιά φάρμα Savoyard, κάτι που σημαίνει πως έχει τεράστιες πόρτες, γιγάντια κλειδιά και πολλά εντυπωσιακά, αυθεντικά χαρακτηριστικά, αναμειγνύοντας την παραδοσιακή Savoyard επίπλωση με το σύγχρονο ντεκόρ.
Λεπτομέρειες: Κοιμίζει μέχρι 14 άτομα (σε πέντε κρεβατοκάμαρες), από 650 ευρώ την εβδομάδα κατά την διάρκεια της peak σεζόν (με catering).

Η κοιτάζοντας προς το νότο βεράντα με την ζεστή μπανιέρα θα μοιάζει σαν παράδεισος μετά από μία μεγάλη μέρα στις πίστες. Το σαλέ είναι άνετο με μεγάλο living room χώρο, τραπεζαρία που είναι στο στυλ φάρμας και τζάκι.
Επίσης, απέχει μόλις 10 λεπτά περπάτημα από το κέντρο του Μεριμπέλ, και δύο λεπτά οδήγηση από τις πίστες με το minibus του ιδιοκτήτη. Α, και το καλύτερο κομμάτι; Το πρώτο σας απόγευμα, υπάρχει απεριόριστο κρασί, μπύρα και σαμπάνια, μιας και το σαλέ έχει πλήρες catering το χειμώνα.

 Κανείς δεν πηγαίνει στο Βερμπιέ για να κάνει ένα οικονομικό break για σκι, έτσι ενώ είστε εκεί, κάντε το με στυλ. Αυτό το στυλάτο, σούπερ χλιδάτο σαλέ με παράθυρα από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι είναι high-spec, και έχει οτιδήποτε θα χρειαστείτε, από ένα jacuzzi μέχρι μία σάουνα. Ένα συν για τους σκιερ είναι πως απέχει κυριολεκτικά 100 μέτρα από το κεντρικό ski lift. Α, και αναφέραμε πως υπάρχει προσωπικό που θα φροντίζει την κάθε σας ανάγκη;

 Εάν το σκι είναι ο λόγος της επίσκεψής σας, τότε αυτό το αυθεντικό, πρόσφατα ανακαινισμένο σαλέ είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι τοποθετημένο στην καρδιά της περιοχής για σκι του Portes du Soleil, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέρη για σκι στον κόσμο και έχει 650 χιλιόμετρα πίστες. Το σαλέ είναι επίσης τεράστιο, με χώρο για 20 άτομα και έχει σχετικά λογική τιμή.


«Κουρνιασμένο» στην άκρη του χωριού Commeire, αυτός ο όμορφος, παραδοσιακός αλπικός αχυρώνας, κοιτάζει πάνω από μία μεγάλη κουβέρτα χιονιού. Θα αρέσει σ' εκείνους που τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα οικογενειακά καταλύματα, και ανακαινίστηκε χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά, έχει ηλιακά panels, συν ένα αερόθερμο τζακιού, και ενεργειακό ρεύμα από υδροηλεκτρικό σύστημα.
Και παρά το γεγονός πως είναι eco-friendly δεν υπάρχει «σκόντο» στην πολυτέλεια. Το σαλέ διαθέτει ένα χαμάμ, ένα αναγνωστήριο, και μία «χειμερινή είσοδο» με αποθηκευτικό χώρο με σκι και μπότες.



Αυτό είναι το Ελβετικό «chocolatet box» (δηλαδή ζεστό και ρομαντικό) σαλέ στα καλύτερά του και είναι πλήρως εξοπλισμένο με ένα boot room. Εάν το σκι δεν είναι το στοιχείο σας, απέχει μόλις πέντε λεπτά από το δρόμο με τα καταστήματα ρούχων της περιοχής του Champéry και επτά λεπτά μέχρι το cable car
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...