Ρεβεγιόν με ...παγοπέδιλα στις λευκές πίστες και τα ζεστά σαλέ


Καιρός για εορταστικά... σλάλομ στις κατάλευκες πλαγιές των χιονοδρομικών κέντρων σε όλη τη χώρα από σήμερα, αλλά κυρίως την Παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, όταν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που προβλέπονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα υποχωρήσουν γρήγορα, αφήνοντας πίσω τους το... πολυπόθητο ολόφρεσκο χιόνι για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ..


 «Οι συνθήκες θα είναι ήπιες, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα περισσότερα χιονοδρομικά. Φύγαμε!» έγραψαν οι φανατικοί σκιέρ στα fora τους. Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι των περισσότερων χιονοδρομικών κέντρων εμφανίζονται αισιόδοξοι για αύξηση της επισκεψιμότητας, σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα, και υπόσχονται στους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς ένα διαφορετικό ρεβεγιόν με... παγοπέδιλα. Σκιέρ Αϊ-Βασίληδες που θα κατεβαίνουν τις πίστες κρατώντας πυρσούς, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στον βραδινό ουρανό, δυνατή μουσική, ποτά και ελκυστικά εδέσματα αναμένεται να συνθέσουν το γιορτινό σκηνικό στις λευκές πίστες, ακριβώς έξω από τα ζεστά σαλέ των χιονοδρομικών - από το Καϊμακτσαλάν, το Φαλακρό και τα 3-5 Πηγάδια έως το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, τον Παρνασσό και το Μαίναλο.







 Πάρτι ως τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς προγραμματίζουν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν (kaimaktsalan.gr, vorras.gr), με βασικό προσκεκλημένο τον παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά, ο οποίος θα αναλάβει τη μουσική επένδυση του ρεβεγιόν. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν νυχτερινή χιονοδρομία σε συγκεκριμένη, ειδικά φωτισμένη πίστα. Σημειώνεται ότι ο Βόρας (ή Καϊμακτσαλάν) είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας.

 «Κυριακή 30 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Snowboard. Για την Πρωτοχρονιά... βλέπουμε» λένε οι υπεύθυνοι του Χ. Κ. Καλαβρύτων (kalavrita-ski.gr), οι οποίοι προγραμματίζουν προβολές ταινιών, εκθέσεις με παλιές σανίδες χιονοδρομίας, αλλά μας και επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Οι επισκέπτες θα επιδεικνύουν την μπότα τους (!) και θα εισέρχονται με τη... μισή τιμή εισόδου (έκπτωση 50% στο ολόκληρο εισιτήριο). «Την Κυριακή οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το παρελθόν και το παρόν του snowboard! Η έκθεση μας πηγαίνει 40 χρόνια πίσω και ουσιαστικά μιλά για την κουλτούρα που συνοδεύει το άθλημα» αναφέρουν οι διοργανωτές.Αισιόδοξοι ότι η βαρυχειμωνιά του Σαββατοκύριακου θα προσφέρει άφθονο χιόνι στις πίστες ώστε την Παραμονή αλλά και ανήμερα την Πρωτοχρονιά να «δουλέψει» ολόκληρο το βουνό είναι οι υπεύθυνοι του Χ. Κ. Παρνασσού (parnassos-ski.gr). Οπως κάθε Σάββατο, το χιονοδρομικό διοργανώνει σήμερα... non stop χιονοδρομία ως τις 10 το βράδυ. Οσοι δεν τρελαίνονται για σκι μπορούν να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, ενώ για παιδιά και αρχάριους χιονοδρόμους λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένη πίστα με έλκηθρα στη θέση Κελλάρια. Τη δική τους πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο χιονισμένο Μαίναλο ετοιμάζουν ο Δήμος Τρίπολης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος και η διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου Οστρακίνα (mainalo.gr). Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013, από τις πέντε το απόγευμα, και περιλαμβάνει βραδινό σκι, μουσική, πυροτεχνήματα, βασιλόπιτες και άλλα εδέσματα και... λαμπαδηδρόμους σκιέρ που θα γλιστρούν από το χιονισμένο Μαίναλο προς το σαλέ.


Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, φοράει τα… λευκά του και σας υποδέχεται με φρέσκιες ιδέες για ατελείωτο ski και snowboard, παιχνίδια και δραστηριότητες στο χιόνι και ελκυστικές τιμές που θα σας κάνουν να σκι-άρετε σε κάθε ευκαιρία! Δείτε περισσότερα στο http://www.kalavrita-ski.gr και συνδεθείτε μαζί μας για συνεχή ενημέρωση στο: http://www.facebook.com/kalavritaskicenter/

Στο Χ. Κ. Βίγλας - Πισοδερίου (vigla-ski.gr) κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αλλά και τις αργίες, η νύχτα γίνεται μέρα στην κεντρική πίστα, οι σκιέρ κάνουν σλάλομ υπό το φως προβολέων και ο λειτουργεί ως τη μία το βράδυ. Το Χ. Κ. βρίσκεται στον εθνικό δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς. Νυχτερινό σκι προγραμματίζεται σήμερα στο Χ. Κ. Βασιλίτσας (vasilitsa.com), στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών.
Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χλμ δυτικά από τη πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1600- 1900μ. σχηματίζεται αυχένας, όπου είναι η διάβαση Βίγλας – Πισοδεριου. Στην θαυμάσια αυτή τοποθεσία, μέσα σε ένα υπέροχο δάσος από οξιές, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.
Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν 5 αναβατήρες, 3 συρόμενοι και 2 εναέριοι (ο ένας με αφετηρία στο χωριό Πισοδέρι) ώστε να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.





 30/12/12   11:59

πηγη




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...