Vogue: Ήρθε η εποχή του μινιμαλισμού


Ίσως αυτά να ήταν τα τελευταία stras που φορέσατε αυτές τις γιορτές. Τα πλούσια, εξεζητημένα, κεντημένα, χρυσοποίκιλτα και τα ακριβά υλικά έχουν περάσει πια στα «faux-pas» δηλαδή εκτός μόδας, αναγγέλλει η Αμερικάνικη Vogue.


Γιατί επιτέλους ήρθε –ή μάλλον επανήλθε- ο μινιμαλισμός. Απλά, μονόχρωμα, λιτά, βαρετά, σοβαρά, συντηρητικά. Όπως θέλετε πείτε τα, σίγουρα όμως ταιριάζουν με τις δύσκολες εποχές που περνάει ακόμα και η μόδα.

Τα ρούχα της άνοιξης μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμα, αλλά σίγουρα δεν τα αποκαλεί κανείς εντυπωσιακά.

Ένα απλό μαύρο τσαντάκι φάκελο, ένα λιτό και «ανδρικό» στο κόψιμο μπλε ανοιξιάτικο παλτό, καφέ μποτάκι σκέτα χωρίς αγκράφες, κορδόνια ή όποιο άλλο σχέδιο, μια μπεζ τσάντα “bowling” που το σχήμα της επανήλθε στη μόδα, μαύρα  απλά σανδάλια, ένα μαύρο φανελάκι και λιτά ασημένια κοσμήματα προτείνει ο κολοσσός της διεθνούς μόδας μέσα από το site του.

Μαύρο και λευκό, μπεζ και κόκκινο, γκρι με μπλε είναι οι τρεις κλασσικοί συνδυασμοί που προτείνει το περιοδικό για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013.

Το midi μήκος επανέρχεται –αν και βέβαια δεν ξέρουμε αν θα το προτιμήσουν οι Ελληνίδες καθώς προϋποθέτει ψηλή και λεπτή σιλουέτα, καθώς και αρκετά αδύνατες γάμπες.

Οι κανόνες του νέου μινιμαλισμού είναι οι εξής-

Γεωμετρικά κοψίματα και σχήματα

Μπλούζες με λαιμόκοψη

Μακρύ μήκος

Κολλητά μακριά φορέματα

"ματ" υφάσματα (σουέντ, μακό, μαλλί)

Μαλλιά σε ίσια κουπ

Γήινες αποχρώσεις



 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...