¨ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:18η Art Athina στο Παλαιό Φάληρο.

Είναι η σημαντικότερη εικαστική συνάντηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην χώρα μας. Η Art Athina είναι και πάλι εδώ για 18η φορά, από τις 16 μέχρι τις 19 Μαΐου, στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου, στο γήπεδο του Tae Kwon Do. 45 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν δυναμικό παρών, παρουσιάζοντας συνολικά, μαζί με τις ομαδικές εκθέσεις περισσότερους από 800 δημιουργούς από όλο τον κόσμο.


Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί συμπόσια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και αφιερώματα που φιλοδοξούν να παρουσιάσουν πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς εικαστικής σκηνής. Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες είχαν βρεθεί στο Παλαιό Φάληρο, την προηγούμενη φορά, αριθμός που αναμένεται αν όχι να ξεπεραστεί, να «ισοφαριστεί» με τη φετινή φουάρ.

Είκοσι χρόνια μετά τη διοργάνωση της πρώτης ελληνικής art fair, το 1993, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, η Art Athina ανανεώνεται και εξελίσσεται παραμένοντας σταθερή στους αρχικούς στόχους της για προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου με το παγκόσμιο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.





Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...