Η άνοιξη επιστρέφει - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού .

Ανοιξιάτικος γίνεται και πάλι ο καιρός από σήμερα, με την παρατεταμένη καλοκαιρία να υποχωρεί και να δίνει τη θέση της σε βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας έως οκτώ βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με το σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις απογευματινές ώρες σήμερα, με καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.

Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία, ενώ από τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι καταιγίδες θα φέρουν και πτώση της θερμοκρασίας κατά έξι με οκτώ βαθμούς Κελσίου. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν βαθμιαία από αύριο και κυρίως την Παρασκευή, ωστόσο φαίνεται ότι ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

«Η αφύσικη παρατεταμένη καλοκαιρία δίνει τη θέση της σε ένα φυσιολογικό ανοιξιάτικο σκηνικό, με βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο και, κατά τόπους, χαλαζόπτωση. Προχωρήσαμε σε έκδοση προειδοποιητικού δελτίου λόγω της συνεχούς μετακίνησης κόσμου κατά την πασχαλινή περίοδο» εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

Επιμέλεια σύνταξης: Γιάννης Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...