New Yorks Times - -Διπλή μαστεκτομή, η επιλογή της Αντζελίνα.

Η Αντζελίνα Τζολί τόλμησε δίνοντας το παράδειγμα σ’ εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια που την θαυμάζουν.

Υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή προκειμένου να εξαλείψει τον κίνδυνο, που προδιαγραφόταν ισχυρός για να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού.


Με προσωπικό της άρθρο στους New Yorks Times, που φέρει το τίτλο «Η προσωπική μου ιατρική επιλογή» αναφέρει ότι οι γιατροί της της επεσήμαναν πιθανότητες 87% για καρκίνο του στήθους και 50% ωοθηκών.

Ένας επιπλέον λόγος που την οδήγησε στην συγκεκριμένη απόφαση ήταν, όπως επισημαίνει στο ίδιο άρθρο, ότι η μητέρα της Μαρσελίν Μπερτνάρντ,πέθανε σε ηλικία 56 ετών από την επάρατο νόσο, ύστερα από δεκαετή μάχη.

Κι όπως υπογραμμίζει ήθελε να πει στα παιδιά της ότι δεν θ’ άφηνε τον καρκίνο να την πάρει μακριά τους.

Η 37χρονη Τζολί, μητέρα τριών παιδιών με τον Μπραντ Πιτ κι άλλων τριών υιοθετημένων, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να προχωρήσει και στην αφαίρεση των ωοθηκών.

Οι ενδελεχείς εξετάσεις έδειξαν την δυσλειτουργία του γονιδίου BRCA1, που πολλαπλασιάζει γεωμετρικά την καρκινική απειλή.

Γράφει επίσης πως από τη στιγμή που διαπιστώθηκε έγκαιρα το πρόβλημα και «αντιλήφθηκα πως αυτή ήταν η πραγματικότητά μου» προχώρησε στην ιδιαίτερα επίπλοκη διαδικασία της διπλής μαστεκτομής, που διαρκεί συνολικά εννέα εβδομάδες.

Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό, αφού μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες επισκέφθηκε τη Λ.Δ του Κονγκό και το Λονδίνο όπου διεξήχθη η σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών της G8.

Πλέον οι πιθανότητες από 87% περιορίστηκαν κάτω από το 5% κι ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να επιδεικνύουν δύναμη και κουράγιο, χωρίς να έχουν δεύτερες σκέψεις αν κληθούν να κάνουν την ίδια επιλογή

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μπραντ Πιτ για την στήριξη που της παρείχε κι ανέφερε ότι τα παιδιά της δεν παρουσιάζουν την ίδια προδιάθεση.

Πρώην πρέσβειρα καλής θελήσεως και νυν ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), η Αντζελίνα Τζολί παρουσιάζει τεράστια ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση στα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης στις εμπόλεμες ζώνες.

Βραβεύτηκε με Όσκαρ β γυναικείου ρόλου το 2000 για το Girl Interrupted.

Πέρα από την αμερικανική υπηκοότητα, είναι και πολίτης του Σαράγιεβο τιμητικά από τις αρχές της βοσνιακής πρωτεύουσας για την ταινία της «In the Land of Blood and Honey» περί του πολέμου στη Βοσνία.




phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...