«Kedvesem»: Η ουγγρική συμμετοχή στη Eurovision του Μάλμε.

Το «Kedvesem» που σημαίνει στα ουγγρικά «Αγάπη μου», είναι η συμμετοχή της Ουγγαρίας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας.

0 28χρονος φοιτητής φιλοσοφίας Άλεξ Μάρτα, ονόμασε το σχήμα του «Bye Alex» και κατάφερε να κερδίσει την αγάπη της κριτικής επιτροπής αλλά και του κόσμου στη χώρα του, καταπλήσσοντας τους πάντες.


Ποιητικοί στίχοι, ρομαντική ατμόσφαιρα, και ονειρική διάθεση αποτελούν τη συνταγή που χρησιμοποίησε ο χίπστερ μουσικός, θέλοντας να μιλήσει για την χωρίς όρια αγάπη.

«Πέρασα μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μου, όταν δημιούργησα ένα φανταστικό, ιδανικό πρόσωπο που όλοι θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας. Ήταν ψεύτικο και εξιδανικευμένο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι μοιάζει σαν μια ηρωίδα του παραμυθιού, γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά στη ζωή μας. Υπάρχουν όμως τέτοια πρόσωπα και για ένα τέτοιο έχει γραφτεί το συγκεκριμένο κομμάτι» αναφέρει ο ούγγρος μουσικός.

Στην αρχή, ο ByeAlex δεν ήθελε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό και στους προκριματικούς γύρους, γιατί σιχαινόταν τη δημοσιότητα και όλα αυτά που αυτή συνεπάγεται. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του αντιστάρ. Ήταν οι παραγωγοί του που τον ώθησαν να μπει στη διαδικασία.

Κατάφερε να κερδίσει στον τελικό γύρο, χάρις στη μεγάλη αγάπη του ουγγρικού κοινού. Προσπέρασε στην στροφή γνωστούς μουσικούς της χώρας του, αλλά και νικητές διαγωνισμών μουσικών ταλέντων.

«Στην Ουγγαρία, η ποπ μουσική έχει δυτικοποιηθεί. Θέλουμε η μουσική μας να ακούγεται ίδια με την αντίστοιχη της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά η διαφορά με αυτές τις χώρες είναι ότι η ποπ, εκεί, είναι η καθημερινή τους μουσική. Εδώ υπήρξε μια μεγάλη στροφή πριν 10-15 χρόνια στη μουσική προς τα δυτικά πρότυπα. Τώρα, νομίζω ότι επιστρέφουμε στην παράδοσή μας, γιατί οι Ούγγροι δεν ψήφισαν ένα τυπικό ποπ τραγούδι να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά ένα τραγούδι που σημαίνει πολλά, για πολλούς ανθρώπους» υποστηρίζει ο Άλεξ Μάρτα.

Στο Μάλμε, ο ByeAlex θα τραγουδήσει το κομμάτι του στα ουγγρικά, ενώ ένα ρεφρέν θα είναι στα σουηδικά. Η αγγλική μετάφραση του τραγουδιού θα εμφανιστεί παράλληλα στην οθόνη των τηλεθεατών, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν το νόημά του.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...