Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World-Αλβανία-Νίκη προεξοφλούν οι δύο μονομάχοι των αλβανικών εκλογών

Τη νίκη τους στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής ανακοίνωσαν και τα δύο μεγάλα κόμματα της Αλβανίας εν μέσω αλληλοκατηγοριών για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, η οποία βάφτηκε με αίμα μετά τη δολοφονία 52χρονου αντιπροσώπου της αντιπολίτευσης και τον τραυματισμό άλλων δύο.
Πρώτος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι «η "αναγέννηση" νίκησε απέναντι στην καταστροφή».

Επίσης η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Μελίντα Μπρέγκου ανακοίνωσε την νίκη του κόμματος υπογραμμίζοντας πως «ο αλβανικός λαός αποφάσισε να συνεχίσουμε και να κυβερνήσουμε την χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Περίπου 6.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν χθες για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ενώ η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που η εκλογική διαδικασία παρατάθηκε και μετά τις 8 το απόγευμα οπότε αναμενόταν να κλείσουν οι κάλπες, καθώς μεγάλος αριθμός εκλογέων σχημάτιζε ακόμη ουρές έξω από εκλογικά τμήματα περιμένοντας να ψηφίσει.

Φόβοι για παρατυπίες
Ανησυχίες για χειραγώγηση της διαδικασίας της ψηφοφορίας εξέφρασε η αντιπολίτευση και μερίδα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, καθώς όπως καταγγέλλουν, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα έχει φέρει από το Κόσοβο εκατοντάδες Κοσοβάρους με αλβανική υπηκοότητα για να ψηφίσουν υπέρ του κόμματος αυτού.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα.
Ο διάσημος αναλυτής και εκδότης Μέρο Μπάζε εξέφρασε την ανησυχία ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των Αλβανών και τον Κοσοβάρων, η οποία θα ενέτεινε το μίσος μεταξύ τους.
Ο Μπάζε προέτρεψε τους Κοσοβάρους μέσα από ένα κύριο άρθρο στην εφημερίδα "Τέμα" να «παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην συμμετέχουν σε μια μάχη που δεν είναι δική τους».
Ανησυχίες εξέφρασαν επίσης εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη συμμετοχή των Κοσοβάρων στην εκλογική διαδικασία στην Αλβανία.
Μέχρι στιγμής η διαδικασία σημαδεύτηκε από πολλά επεισόδια που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία ενός επιτρόπου της αντιπολίτευσης και τον τραυματισμό άλλων δύο, καθώς και με επιθέσεις σε ανθρώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Αξιωματούχοι της ΕΕ κάλεσαν τα πολιτικά κόμματα να διατηρήσουν τη σταθερότητα και να συμβάλουν στην διεξαγωγή μιας ομαλής εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΕΕ στα Τίρανα Ετόρε Σεκούι καταδίκασε τη δολοφονία του 52χρονου επιτρόπου στο Λατς και απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την ειρηνική διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
«Ενθαρρύνω τους πολιτικούς ηγέτες να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να έχει αρνητική επίπτωση μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη της Αλβανίας, σε αντάλλαγμα για βραχυπρόθεσμα πολιτικά κέρδη», δήλωσε νωρίτερα και ο Όιγκεν Βόλφαρτ, επικεφαλής της αποστολής στα Τίρανα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μαντέλα - Αγωνία στη Ν. Αφρική

Κρίσιμες είναι οι ώρες που διανύουμε για την υγεία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, μετά την τελευταία επιδείνωση της υγείας τους λόγω λοίμωξης στο αναπνευστικό..

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ

Μαυροβούνιο: 15 νεκροί σε τροχαίο με πούλμαν

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους Ρουμάνοι, στο Μαυροβούνιο σε τροχαίο που σημειώθηκε με πούλμαν το οποίο ανατράπηκε και έπεσε σε βαθιά χαράδρα την..

ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ

Κοπάζουν οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Μικρότερος αριθμός διαδηλωτών βγήκε στους δρόμους των πόλεων της Βραζιλίας την Κυριακή το βράδυ, καθώς φαίνεται ότι η έκρυθμη ατμόσφαιρα των βίαιων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών έχει ηρεμήσει...

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ

Ιαπωνία: Μεγάλη νίκη για το κυβερνών κόμμα στις δημοτικές εκλογές

Ο κυβερνών συνασπισμός του συντηρητικού πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κέρδισε ευρεία νίκη στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή για το δημοτικό συμβούλιο του Τόκιο...

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

Βεστερβέλε: Να συνεχιστεί ο διάλογος Ε.Ε. - Τουρκίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει το διάλογο με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε προσθέτοντας ότι δεν περιμένει από τους υπουργούς Εξωτερικών να...

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΡΟΥΚΕΤΩΝ

Ισραηλινές επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας

Αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη λωρίδα της Γάζας μετά τα πυρά ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ, ανακοίνωσαν...[

Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη γερμανική ηγεσία της... Ευρώπης

Η Ιστορία κατασκευάζει μύθους. Eνας από τους γνωστότερους είναι η επίσκεψη Κένεντι στο Δυτικό Βερολίνο πριν από μισό αιώνα.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ

ΗΠΑ: Στροφή 180 μοιρών έκανε Μπόινγκ 787 λόγω προβλήματος στα φρένα

Ένα Μπόινγκ 787 υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμναν χθες Κυριακή έπειτα από ένα πρόβλημα στα φρένα του, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μπόινγκ προσθέτοντας ότι η προσγείωση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια..

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Θρίλερ με τον Εντουαρντ Σνόουντεν

Πολιτικό άσυλο από τον Ισημερινό ζήτησε ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ξεσκέπασε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων..

Η ΑΤΑΚΤΗ ΠΡΩΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΝΤΟΧ

Σκιές απιστίας στο διαζύγιο της χρονιάς

Ο αιφνιδιασμός είναι το σήμα κατατεθέν του μεγιστάνα του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ. Είτε πρόκειται για τη μεταφορά κυριολεκτικά εν μιά νυκτί όλων των εκδοτικών δραστηριοτήτων στη Βρετανία στα αρχηγεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...