Καταιγίδες στην Γαλλία, καύσωνας στη Γερμανία, πυρκαγιές σε Ελλάδα – Κύπρο


Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ώρες.
Μεγάλη κακοκαιρία έχει ξεσπάσει στην Γαλλία από το απόγευμα του Σαββάτου. Από ισχυρές καταιγίδες πλήττεται το Παρίσι αλλά και οι άλλες περιοχές στα κεντρικά της χώρας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.
Παράλληλα, πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, που ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.
Υπόγεια πάρκινγκ πλημμύρισαν στην περιοχή του Μπορντό. Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό για να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Την ίδια ώρα, οι καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα και στις συγκοινωνίες. Για αρκετή ώρα διεκόπη το σιδηροδρομικό δίκτυο και εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβίστηκαν στο κεντρικό σταθμό στο Παρίσι.
Αντιθέτως, στην Γερμανία το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο. Στο Μόναχο ο υδράργυρος έφτασε τους 41 βαθμούς και στο Βερολίνο αναμένεται να σκαρφαλώσει την Κυριακή στους 38, κάτι ασυνήθιστο για την συγκεκριμένη χώρα.
Οι πολίτες σπεύδουν να πάρουν ανάσες δροσιάς σε κοντινές λίμνες. Είναι εξαιρετικά σπάνιο για την Γερμανία να διατηρείται η θερμοκρασία σε επίπεδα άνω των 30 βαθμών για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.
Υψηλές οι θερμοκρασίες και στην Ιταλία. Στην Ρώμη το θερμόμετρο έφτασε τους 38 βαθμούς, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.
Κύμα καύσωνα αναμένεται τις επόμενες μέρες και στην Ελλάδα, που την ίδια ώρα πλήττεται από μεγάλες πυρκαγιές σε Ρόδο, Κρήτη και Σέριφο. Πυρκαγιές σημειώθηκαν το Σάββατο και σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας της Πάφου στην Κύπρο, όπου επίσης το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο.
Περισσοτερα  Για Τον Καιρο ΕΔΩ

 ΓΑΛΛΙΑ
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 ΙΤΑΛΙΑ

ΠΗΓΗ            

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...