Ευρώπη- -Eλλάδα -Καιρός:Καμίνι όλη η χώρα - Στους 38 βαθμούς θα φτάσει αύριο ο υδράργυρος



Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί σήμερα η θερμοκρασία στην Αθήνα-Τους 39 βαθμούς θα σημαδέψουν την Τρίτη τα θερμόμετρα-Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη

Στα τέλη του Ιουλίου και  το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, για καλό των αδειούχων του Αυγούστου.
Η ζέστη και η απουσία δυνατών ανέμων «δίνουν» το σύνθημα της εξόδου για τους κατοίκους των πόλεων, είτε προς τις παραλίες είτε προς θερινούς προορισμούς, από δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια, την ώρα που οι προβλέψεις της ΕΜΥ μιλούν για "μίνι καύσωνα" έως και την Τρίτη.

Γενική πρόγνωση

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια περιμένουμε σήμερα.

Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αττική

Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς στον Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Την Κυριακή, η εικόνα θα είναι παρόμοια, αλλά ο υδράργυρος αναμένεται να πάρει και πάλι την ανιούσα, με θερμοκρασίες ως τους 38 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Δευτέρα και Τρίτη θα είναι ακόμη πιο ζεστές μέρες, με τη θερμοκρασία την Τρίτη να φτάνει και τους 39 βαθμούς. Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας: "Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες" υπογραμμίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.


                   O Καιρός στον κόσμο

 

Επιλέξτε χώρα

Λεπτομερής πρόγνωση του καιρού είναι σήμερα διαθέσιμη για τις ακόλουθες χώρες.
Η euronews υπηρεσία ο καιρός σήμερα περιέχει στοιχεία για πάνω από 65000 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη μετάφραση σε άλλες γλώσσες των ονομάτων των τοποθεσιών τα λάθη είναι αναπόφευκτα.
Εάν επιθυμείτε να διορθώσετε μία από τις μεταφράσεις, μη ’ διστάσετε να href="/services/feedback/"> με τις σχετικές λεπτομέρειες.
Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα [ 26/7/13

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ

Τους 38 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:


Μακεδονία, Θράκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους πιθανόν 38 βαθμούς. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη έως 33.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νοτιά μέχρι 7 μποφόρ.

Aττική: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 ως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
 Χαλάει ο καιρός από το βράδυ-Πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί άνεμοι 21-22/7-13
Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση - Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα - Δείτε τον χάρτη επικινδυνότητας
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Κυριακή, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία,
τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια.  Από το μεσημέρι της Δευτέρας δε, κακοκαιρία θα πλήξει την Πελοπόννησο με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στο βορειοδυτικό Αιγαίο, ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 28 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς με κατηγορία κινδύνου 4.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς είναι η Περιφέρεια Αττικής, το Βόρειο Αιγαίο και ειδικά τα νησιά των Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας, οι νομοί Λασιθίου και Ηρακλείου Κρήτης, οι Κυκλάδες και η Νότια Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δείτε τον χάρτη επικινδυνότητας:


 Νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Συναγερμός στη Βρετανία που μετράει ήδη εκατοντάδες νεκρούς-Ανάσες δροσιάς αναζητούν οι Ευρωπαίοι, σε συντριβάνια, λίμνες και παραλίες-Τους 36 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος σε Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία-Καταπληκτικά στιγμιότυπα «έπιασε» ο φωτογραφικός φακός

Συνθήκες και θερμοκρασίες πρωτόγνωρες δοκιμάζουν τους Βρετανούς. Η χώρα μετράει ήδη εκατοντάδες νεκρούς από το πρωτοφανές για τα δεδομένα της Αγγλίας κύμα καύσωνα, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, προειδοποιώντας τους πολίτες και ειδικά όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των νεκρών από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών κυμαίνεται από 540 έως 760 άτομα, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός όσων νοσηλεύονται. Είναι χαρακτηριστικό, πως η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν ο υδράργυρος έδειξε 32,2 βαθμούς κελσίου, στο Χάμπτον.

Οι θερμές μάζες δεν πλήττουν μόνο τη Βρετανία, αλλά και χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία,την Ουγγαρία και την Πολωνία να «ζουν» ένα πρώιμο κύμα καύσωνα τις τελευταίες ημέρες.
Τη Δευτέρα ο υδράργυρος έδειξε 36 βαθμούς σε Γαλλία και Αυστρία, την Τρίτη στην Ελβετία η θερμοκρασία έφτασε τους 36, ενώ την Τετάρτη, ένα θερμό κύμα μεταφέρθηκε από τις Άλπεις σε ολόκληρη τη Γερμανία, όπου η θερμοκρασία άγγιξε και τους 35 βαθμούς κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν τους Ευρωπαίους να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς με κάθε τρόπο και μέσο...Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και χαρακτηριστικές.

 20/7/13

Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά – Στους 33 το θερμόμετρο στην Αττική

Λίγες νεφώσεις, τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Παρόμοιο το σκηνικό και την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, για το Σάββατο προβλέπεται ότι στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα στα ορεινά θα είναι έντονα και τοπικά θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 29 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια ισχυροί.

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Την Κυριακή, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6, ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.  20/7/13

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες- 
Θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο.


Θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Στη Αττική, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, είναι πιθανό πρόσκαιρα και μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης να σημειωθούν ισχυρές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.πηγη

Καλοκαιρία με λίγες σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά- -
Ευκαιρία για απόδραση στις κοντινές παραλίες - Απλές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τον «μίνι» καύσωνα
Ηλιοφάνεια και ζέστη θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μια δροσερή απόδραση στις κοντινές παραλίες. Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 32 βαθμούς.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στα ανατολικά από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τον «μίνι» καύσωνα

- Αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

- Αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφεύγουμε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

- Φοράμε ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα, πάντα με τη συνοδεία καπέλου.

- Καταναλώνουμε ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά και πίνουμε άφθονα υγρά, αποφεύγουμε το αλκοόλ.

- Κάνουμε πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
- Φοράμε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

- Αποφεύγουμε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.


To θερμόμετρο θα δείξει έως 35 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ
Καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο, περιμένουμε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στα νοτιοανατολικά πελάγη. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι βόρειοι ισχυροί θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Πηγή: meteo.gr

                    ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...