ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟ Τάνγκο με ένταση και αργεντίνικο πάθος

Το πάθος, η ένταση και η μεγάλη ιστορία του αργεντίνικου τάνγκο θα πρωταγωνιστήσουν απόψε και αύριο στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Η Ηρώ θα προσεγγίσει ερμηνευτικά το ιδιαίτερο αυτό μουσικό είδος συμπράττοντας με τον Αργεντίνο ερμηνευτή Javier di Ciriaco, o οποίος έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός μέσα από τους κόλπους του φημισμένου μουσικού σχήματος αργεντίνικης μουσικής «Sexteto Milonquero».

Οι δύο αυτές παραστάσεις με τίτλο «Guerer», που εντάσσονται στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, προέκυψαν αυθόρμητα με οδηγό το καλλιτεχνικό ένστικτο: «Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, κ. Λούκος, βρέθηκε ένα βράδυ στο Half Note όπου εμφανιζόμουν, τού άρεσε αυτό που άκουσε και μού ζήτησε να του προτείνω μια μουσική παράσταση για το καλοκαίρι. Ετσι απλά...» μάς λέει η Ηρώ, η οποία εξομολογείται πως νιώθει χαρά αλλά ευθύνη γι' αυτό το καλλιτεχνικό εγχείρημα που θα φιλοξενηθεί σ' έναν χώρο ο οποίος εκπέμπει μια πολύ δυνατή ενέργεια.
«Με γοητεύει η ιστορία του»
Τάνγκο με ένταση και αργεντίνικο πάθος
Το ερώτημα ωστόσο που εύλογα προκύπτει είναι γιατί η ερμηνεύτρια επέλεξε το τάνγκο και ποια η σχέση της με το μουσικό αυτό είδος, «Η σχέση μου με το τάνγκο ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο όταν το μουσικό σύνολο «Nuevo Siete Ensemble» με προσκάλεσε να συμμετέχω σε μια συναυλία του. Κι επειδή μού αρέσει να γνωρίζω τα πράγματα με τα οποία καταπιάνονται άρχισα να μελετώ σε βάθος το μουσικό αυτό είδος. Οταν ερευνάς κάτι, αρχίζεις και να το αγαπάς. Κι εγώ λοιπόν το αγάπησα το τάνγκο» απαντά η ίδια συμπληρώνοντας: «Αυτό που κατά κύριο λόγο με γοητεύει στο τάνγκο είναι η ιστορία του και η προέλευσή του καθώς είναι ένα μουσικό είδος που έχει γεννηθεί στο περιθώριο. Κουβαλάει μέσα του ένα είδος νοσταλγίας, έναν ρομαντισμό τον οποίο βρίσκω ιδιαίτερα γοητευτικό». Μόλις κατέληξε στην κεντρική ιδέα της μουσικής παράστασης αναζήτησε και βρήκε στο διαδίκτυο τους σημαντικότερους ερμηνευτές του είδους μέχρι που κατέληξε στον Javier di Ciriaco. Εκείνος ενθουσιάστηκε με την ιδέα δέχτηκε αμέσως να συμμετέχει.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στις δύο αυτές μουσικές βραδιές θα περιλαμβάνει σημαντικά τραγούδια τάνγκο και αργεντίνικης μουσικής με τις υπογραφές σπουδαίων συνθετών όπως οι Astor Piazzola, Mariano Mores, Francisco Canaro, Osvaldo Pugliese κ.ά.
Οι δύο ερμηνευτές θα τραγουδήσουν σόλο κομμάτια, μιας και στο αυθεντικό τάνγκο δεν υπάρχουν ντουέτα, θα μοιραστούν ωστόσο και κάποια τραγούδια ενώ ανάμεσα στα μουσικά μέρη θα παρεμβάλλονται και χορευτικά στιγμιότυπα. Με τους δύο ερμηνευτές θα συμπράξουν το ειδικευμένο στο αργεντίνικο τάνγκο μουσικό σύνολο «Nuevo Siete Ensembe» και η γνωστή συνθέτης και σολίστ στο ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια.
Αναστασία Κουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...