Ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι... «Σαλονικιός»

Έναν φιλέλληνα επέλεξε το ΔΝΤ για αντικαταστάτη του Μπομπ Τράα
Ο νέος εκπρόσωπος του ΔΤΝ στην Ελλάδα... είναι «Έλληνας». Ο λόγος για τον Αμερικανό Γουές Μακ Γκρου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον σκληρό του ΔΝΤ Μπομπ Τράα και θα είναι το νέο πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα που αρχίζουν σε λίγες ημέρες.


Ο Μακ Γκρου δεν είναι άγνωστος στον Στουρνάρα καθώς συμμετείχε στις αποστολές της Τρόικας στην Ελλάδα το 2013, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Καναδού Μαρκ Φλάναγκαν, που αποτέλεσε το Νο 2 της αποστολής Πόουλ Τόμσεν.

Ο Μακ Γκρου είναι φιλέλληνας, λέει η αισιόδοξη πλευρά, αφού μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μιλά ελληνικά. Φοίτησε στο αμερικανικό κολέγιο «Ανατόλια», στο οποίο ο πατέρας του, Γουίλιαμ, διετέλεσε πρόεδρος επί 25 χρόνια και έφυγε με «δάφνες» το 1999, αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».

Η πιο μετριοπαθής άποψη για την επιλογή του Αμερικανού στη θέση του Ολλανδού Τράα λέει ότι το νέο «μάτι» και «αυτί» του ΔΝΤ, εκτός από καλός τεχνοκράτης, γνωρίζει καλά και την ελληνική νοοτροπία.

Θα μπορεί να συνεννοείται στην ίδια «γλώσσα» και δεν θα χρειάζεται να γευματίζει με γκρουπ δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και καθηγητών της χώρας για να ανακαλύψει τις «σκιές» της ελληνικής οικονομίας, όπως έκανε ο προκάτοχός του.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...