Ευρωμπάσκετ-Μπήκε... αγριεμένη η Εθνική! -ΣΟΥΗΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 51-79


Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, η Εθνική μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, επικρατώντας με επιβλητικό τρόπο της Σουηδίας με 79-51.

Φοβερή άμυνα (σ.σ. εκμηδένισε τους Γερέμπκο και Τέιλορ) και... «καυτός» Μπουρούσης (12π., 6 ριπμ.) στην δεύτερη περίοδο, ήταν τα «κλειδιά»
για την ελληνική νίκη, όπως βεβαίως και η εντυπωσιακή κυριαρχία των Ελλήων διεθνών στον τομέα των ριμπάουντ (41 έναντι19, εκ των οποίων τα 12 επιθετικά)!
Πολύ καλός και ο Στράτος Περπέρογλου (9π.), ο οποίος στο δεύτερο μέρος πήρε την.. σκυτάλη από τον Μπουρούση στο σκοράρισμα., κάνοντας παράλληλα και άλλες δουλειές. Γενικότερα κανείς δεν υστέρησε με τους παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι να βγάζουν ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.
Μελανό σημείο τα 18 λάθη, αλλά και η αστοχία στις βολές με μόλις 19/33 (57,6%).
Κάκιστο πρώτο πεντάλεπτο
Ο Τρινκιέρι «κατέβασε» 5άδα χωρίς τον Ζήση και τους Σπανούλη-Μπράμο στα γκαρντ. Επίσης επέλεξ «ελαφρύ» δίδυμο ψηλών αποτελούμενο από τους Πρίντεζη και Μαυροκεφαλίδη. Το σχήμα αυτό δεν… ρόλαρε καλά καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο η Εθνική ήταν πολύ νευρική (σ.σ. χαρακτηριστικό τα 6 λάθη) και ιδιαίτερα άστοχη στην επίθεση έχοντας σημειώσει μόλις 2π. ως το 5! Ταυτόχρονο ο Τέιλορ έχοντας σημειώσει και τους 8 σουηδικούς πόντους έβαζε… δύσκολα στην ελληνική άμυνα.
Αφύπνιση με Μπουρούση-Καϊμακόγλου
Η είσοδος των Μπουρούση και Καϊμακόγλου, αλλάξε τα δεδομένα καθώς έκανε πιο... σκληρή την άμυνα της Εθνικης. Παράλληλα ο σέντερ της Ρεάλ έδωσε επιθετικές λύσεις, και σε συνδυασμό με την επιθετική αφύπνιση του Σπανούλη, η Ελλάδα προσπέρασε με 11-15 ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 13-15.
10-0 με ασταμάτητο Μπουρούση!
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ψυχολογία είχε αλλάξει, η άμυνα ήταν πλέον εξαιρετική (σ.σ. Τέιλορ και Γερέμπκο τα βρήκαν... μπαστούνια), ενώ ένα... λαμπρός Μπουρούσης οδηγούσε επιθετικά την ομάδα μας στα πρώτα λεπτά. Η Ελλάδα έτρεξε ένα 14-2 (15-29 στο 14'), ενώ… επέτρεψε στους Σουηδούς να πετύχουν ξανά καλάθι εντός πεδιάς, μετά από περισσότερο από επτά λεπτά!
26-7 τα ριμπάουντ σε 20 λεπτά!
Πλέον οι παίκτες του Τρινκιέρι είχαν βρει τον ρυθμό τους και μέσα από πολύ σωστές επιλογές, ομαδικό μπάσκετ και φοβερή κυριαρχία στα ριμπάουντ (26-7, με τα 11 να είναι επιθετικά).
Σοβαρότητα και αυξανόμενο προβάδισμα
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε βάλει τις βάσεις της νίκης και πλέον αυτό που ήθελε ήταν να παραμείνει σοβαρό και να συντηρήσει αυτό που «έχτισε» ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Όπως και έκανε. Τι κι αν ο Γιάννης Μπουρούσης είχε σιγήσει. Η Εθνική βρήκε λύσεις σε διάφορους παίκτες (σ.σ. όπως ο Περπερλόγλου), διατήρησε την σπουδαία άμυνα της και παράλληλα φόρτωσε με 4 φάουλ τον πολύτιμο για την Σουηδία Γερέμπκο. Έτσι η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας ακόμη και το +24 (35-59) στο τέλος της περιόδου.
Εκτόξευση στους 35!
Κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον δεν είχε το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Η Εθνική δεν έδειξε κανένα σημάδι χαλάρωσης, ο Αντρέα Τρινκιέρι συνέχισε να μοιράζει χρόνο στους παίκτες του, χωρίς μάλιστα η ομάδα μας να χάνει σε διάθεση, συνοχή και απόδοση. Η διαφορά χτύπησε… κόκκινο στο 39' όταν το ταμπλό έδειξε 44-79 μετά από βολές του Σλούκα.
Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79
ΣΟΥΗΔΙΑ: Άκανσον 3(1), Σκιέλντεμπραντ 5(1), Κιέλμπομ 2(5ρ), Πίτα 7(1), Α.Γκάντεφορς 3(1), Τ.Μασάμπα, Γκραντ 2, Γερέμπκο 8, Μπ.Μασάμπα 2, Ρας, Τέιλορ 16(3), Β.Γκάντεφορς 3
ΕΛΛΑΔΑ: Σλούκας 10(1), Μπουρούσης 12(6ρ), Ζήσης 6, Σπανούλης 13(3), Περπέρογλου 9(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8(9ρ), Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 3.
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...