Ευρωμπάσκετ-Σοκ με το καλημέρα για τους Τούρκους! (vds) ΝΙΚΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ

Πρεμιέρα με μια τεράστια έκπληξη είχαμε στο φετινό Ευρωμπάσκετ, καθώς η άσημη Φινλανδία υπέταξε ένα από τα φαβορί του ομίλου - μαζί με την Εθνική μας - την Τουρκία με 61-55! Ενα αποτέλεσμα που φέρνει τα πάνω - κάτω στον όμιλο, καθώς η Τουρκία, η παρέα των Τούρκογλου, Ιλιάσοβα κτλ. μπαίνει πλέον σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκριση!


Αντίθετα, οι Φινλανδοί είναι επιτυχημένοι ακόμη κι αν τελειώσει σήμερα η διοργάνωση! Εκαναν το «μπαμ» λογικά θα αποφύγουν την τελευταία θέση στον όμιλο κι αν κάνουν κάτι ανάλογο με τους Ιταλούς, τότε έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν και την πρόκριση...
Οι Φινλανδοί μάλιστα έδωσαν ρεσιτάλ και στην εξέδρα, καθώς περισσότεροι από 1.000 φιλαθλοί της βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Κούπερ και σαν... Ελληνες προσπάθησαν να ενισχύσουν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη, όπως κι έγινε...
Με ρεσιτάλ ευστοχίας πίσω από την γραμμή των τριών πόντων οι Φινλανδοί ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Κάκιστοι οι Τούρκοι που με την σημερινή εμφάνισή τους, δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση πως μπορούν να απειλήσουν την Εθνική μας, στη «μάχη» για την πρωτιά του ομίλου.
«Παγωμένες» και νωθρές μπήκαν οι δύο ομάδες στο «παρκέ» με τους Φινλανδούς να έχουν το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο με 10-8. Κακό θέαμα και πολύ κακό μπάσκετ από τις δύο ομάδες και ειδικότερα από τους Τούρκους οι οποίοι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με τους Φινλανδούς να βρίσκουν στόχο κυρίως πίσω από τα 6,75μ από όπου «βομβάρδιζαν» αδιάκοπα τους Τούρκους, έχοντας 6/18 εύστοχα τρίποντα. Με ένα σερί 11-1, οι Φινλανδοί πήγαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 32-19.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους Φινλανδούς να συνεχίζουν το…βιολί τους από τη γραμμή των τριών πόντων, με το προβάδισμά τους να φτάνει ακόμα και το +19 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί ξεκίνησε μια μίνι αντεπίθεση των Τούρκων, οι οποίοι με ένα μικρό σερί 5-0, κατέβασαν την διαφορά στους 11(49-38).
Στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, οι Τούρκοι αφυπνίστηκαν και σταδιακά μείωσαν τη διαφορά(52-47), παίζοντας πιο οργανωμένα στην επίθεση και με μεγάλο τους όπλο τα 13 επιθετικά ριμπάουντ. Παρόλα αυτά, οι Φινλανδοί άντεξαν στην πίεση των Τούρκων στα τελευταία λεπτά και έτσι πήραν μια τεράστια νίκη στη πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ με 61-55.
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κόπονεν για τους Φινλανδούς με 12 πόντους και εννέα ριμπάουντ, ενώ από πλευράς Τούρκων, σε πολύ κακή βραδιά βρέθηκαν οι Τούρκογλου, Ιλιασόβα, που ήταν απελπιστικά άστοχοι και πραγματικά απογοήτευσαν με την εικόνα τους.
Τα δεκάλεπτα: 8-10, 19-32, 38-49, 55-61.
Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Νίκιλα, Μούουρινεν 6, Χαφ 8(1), Λι 3, Σαλίν 12(3), Κότι 2, Κόπονεν 12(2), Χάνπα 9(3), Μότολα 6(1), Ράνικο 3(1)
Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπάλμπαϊ, Πρέλτζιτς 7(1), Γκιουλέρ, Μπατούκ, Ιλιασόβα 3, Ερντέν 8, Σετίν 2, Γκονλούμ 11, Αρσλάν 12(2), Ασίκ 4, Τούρκογλου 8


Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...