Ο Ραχόι δεν πείθει ούτε τους δικούς του

Ενας στους τρεις ψηφοφόρους του Λαϊκού Κόμματος δεν σκοπεύει να επαναλάβει το... αμάρτημα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metroscpopia που δημοσιεύτηκε χθες στην ισπανική εφημερίδα «El Pais»,
πράγμα που επικοινωνιακά σημαίνει ότι το κόμμα που είχε ανέλθει στην εξουσία με απόλυτη πλειοψηφία, το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, θα πρέπει να αλλάξει τη ρητορική του και σύντομα, αν θέλει να διατηρήσει την ισχύ του στις εκλογές του 2015.
Το σκάνδαλο Μπάρθενας έχει καταφέρει αναμφισβήτητα το σημαντικότερο πλήγμα στο κύρος του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και παρά τις προσεκτικές τοποθετήσεις (για την ακρίβεια, τις σποραδικές τοποθετήσεις, αφού αρνείται πεισματικά να αναφερθεί στο θέμα), η κατάσταση δεν μοιάζει να είναι εύκολα αναστρέψιμη. Ηδη, η παραδοχή στην ουσία από το Λαϊκό Κόμμα ότι έσβησε «κατά λάθος» τα αρχεία από τους δύο υπολογιστές του πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας, την τελευταία βδομάδα δεν κατάφερε να πείσει ούτε τα μέλη του κόμματός του, τα οποία προσπαθεί να καθησυχάσει με την εξαγγελία μείωσης φόρων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ακόμη ένα επικοινωνιακό τρικ, αφού ο Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στο 2013 μείωση φόρων για το 2014, που τελικά θα μειωθούν (οι φόροι, ντε) το 2015 - συμπτωματικά όταν είναι και οι επόμενες εκλογές στη χώρα.
(Πηγή: El Pais)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...